Сръбският президент Александър Вучич заяви след среща на четири очи

...
Сръбският президент Александър Вучич заяви след среща на четири очи
Коментари Харесай

Сърбия и Китай засилват сътрудничеството си

Сръбският президент Александър Вучич съобщи след среща на четири очи с китайския си сътрудник Си Дзинпин, че двете страни чакат прогрес в взаимното съдействие, което ще доближи нивото на взаимно бъдеще, заяви Танюг.
Двамата държавни глави разискаха въпроси, свързани със свободната търговия, промишлеността, изкуствения разсъдък, съдействието в бранша на военната сигурност, културата, опазването на здравето, самолетните компании, " Експо 2027 ".
" Получихме уверения, че Китай ще поддържа Експо (2027) по всевъзможен метод, което е опция за развиване “, сподели Вучич.
Той добави, че е разговарял със Си за вложенията на Китай и по-конкретно на фирмите HBIS и " Сицзин ", за туризма, за ролята на Националната банка, за съдействието сред министерствата на правораздаването и вътрешните работи.
" Ние повдигнахме съвсем всички тематики и усещането на всички, които бяха в този стеснен формат, е, че в никакъв случай не сме имали опция да получим толкоз изчерпателен разбор на всичко, което се случва в света, в това число и на нашето бъдеще, както от президента Си ", съобщи Вучич.
Сръбският министър на строителството, превоза и инфраструктурата Горан Весич контракти с китайската компания “Чанчун рейуей вийкълс ” закупуването на девет електрически влака, разрастващи скорост 120 км/ч. Той акцентира, че закупуването на машините е за модернизиране на преносимия състав на сръбската национална пътническа железопътна компания „ Сърбия воз ”.
Преди да замине за Белград китайският президент бе на посещаване във Франция. Един от обичаните десерти на Еманюел Макрон не беше сервиран по време на обяд поради името си - торта " Руска ", написа " Фигаро ". Сладкишът, подготвен от макарони и пралини, затрупан с пудра захар, припомня за снежните равнини на Русия, а рецептата е от Крим. Но поради деликатната политическа обстановка, бе решено „ съветската торта “ да бъде сменена с боровинков къс.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР