Всички седем трасета на идейния проект са отхвърлени от МОСВ

...
Всички седем трасета на идейния проект са отхвърлени от МОСВ
Коментари Харесай

Въпросът с магистрала „Черно море“ е решен – магистрала скоро няма да има

Всички седем трасета на идейния план са отхвърлени от Министерство на околната среда и водите

Всичките седем трасета на идейния план за бъдещата автомагистрала „ Черно море “, свързваща Бургас с Варна, са отхвърлени от Министерството на околната среда и водите.

Причината за това е, че всички те минават през зони по Натура, а при един от разновидностите има и нахлуване в предпазена територия, оповестява Еконовини.

При в този момент настоящите административни и екологични процедури, автомагистрала „ Черно море “ може да бъде приключена най-рано 2035г.

От 1 юли 2024 година Обаче влиза в действие изменението на Закона за запазване на околната среда, който връща двуинстанционното обжалване на Оценката за влияние върху околната среда /ОВОС/ за обектите от национално значение. Освен това отпада и преклузивният период от 6 месеца за изговаряне от съда по жалбите на неправителствени организации.

Изменението, което бе гласувано под натиска на зелените Борислав Сандов и Тома Белев, значи, че в случай че се апелира екооценката на Автомагистрала „ Черно море “, което сигурно ще се случи, срокът се удължава най-рано до 2040 г.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР