Всички се надяваме, че цените ще се запазят до настоящите

...
Всички се надяваме, че цените ще се запазят до настоящите
Коментари Харесай

Светослав Бенчев: Цените на горивата падат, надявам се да запазят тези нива

" Всички се надяваме, че цените ще се запазят до актуалните равнища. Последните дни цените са надолу, уповавам се това да продължи. Въвеждане на пределна цена за съветския петрол би изправило Европа пред сериозен проблем ", това сподели Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация по отношение на казуса с горивата.
Прочетете още
" Можем да забележим какво се случва в други страни, където има таван на горивата. Например в Унгария се получи един голям недостиг, докара до дефицит на пазара на горива и до затваряне на бензиностанции. Не мисля, че в нашата страна имаме потребност от сходно нещо ", разяснява Бенчев предлагането да има таван на цената на горивата.

" Отстъпката от 25ст. е обезпечена със 150 милиона лв. от страната, следва да забележим до какъв брой е ефикасна. Нещата за момента вървят добре, макар някои първични проблеми, които изчистихме. По данните, които имаме от Национална агенция за приходите, за към 10 дни отиват 9 млн. лв. на месец, т.е. парите би трябвало да стигнат за към 5 месеца. В най-лошия случай ще стигнат до началото на декември или края на ноември ", сподели още той пред Би Ти Ви.

" Ситуацията с газа е много тежка. Според мен служебното държавно управление би трябвало да търси метод да ни подсигурява това, което ще ни е належащо за зимата. Трябва да се търсят медиатори. Ако не желаеме да получим газ от " Газпром ", ще би трябвало да използваме медиатори, а това несъмнено ще докара до оскъпяване. Надявам се да намерим решение, само че даже да намерим количества, цената ще бъде много по-висока и това ще има последици върху потребителите ", сподели Светослав Бенчев за казуса с газа.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР