Всички преболедували COVID, доказано с бърз антигенен тест, изследвани на

...
Всички преболедували COVID, доказано с бърз антигенен тест, изследвани на
Коментари Харесай

Теглим европейски сертификат и след бърз антигенен тест |

Всички преболедували Коронавирус, потвърдено с бърз антигенен тест, изследвани на или след 1 октомври 2021 година, към този момент могат да изтеглят от www.his.bg (НЗИС) своя Европейски дигитален документ, заяви здравното министерство. 

Условието е употребяваният бърз антигенен тест да е включен в общия лист на Европейски Съюз за антигенни проби за COVID-19.

Валидността на европейските цифрови Коронавирус документи за преболедуване е от 11-тия до 180-тия ден от датата на първия позитивен резултат от PCR проучване или бърз антигенен тест за COVID-19. Тези документи могат да се употребяват при пътешестване в Европейски Съюз. 

На 22 февруари т.г. Европейската комисия одобри делегиран акт, който разрешава издаването на документи за преболедуване въз основа на позитивен резултат от бърз антигенен тест.

Припомняме, че до тази дата документът за преболедуване на COVID-19, потвърдено с бърз антигенен тест, се използваше само на територията на обособени страни, с решение на националните здравни управляващи. 

Сертификатът за преболедуване може да се употребява на територията на България от 11- тия до 365-тия ден от датата на първия позитивен резултат.  
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР