Всички първокласници в София от държавни, общински и частни училища

...
Всички първокласници в София от държавни, общински и частни училища
Коментари Харесай

Раздават светлоотразителни гривни за пътна безопасност на всички първокласници в София

Всички първокласници в София от държавни, общински и частни учебни заведения - общо 14 хиляди, ще получат светлоотразителни гривни за пътна сигурност, заяви ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, който инспектира дейностите по миене на учебния двор на 51-во Средно учебно заведение " Елисавета Багряна ", дружно със заместник-кметовете Десислава Билева и Кристиан Кръстев.

По мотив 15 септемвр и Столичната община стартира измиване на учебни дворове и възобновяване на пешеходни пътеки до учебни заведения и детски градини . До 51-во СУ ще бъдат актуализирани пешеходните пътеки на ъгъла на ул. " Урвич " и " Софийски герои ".

" В доста европейски страни носенето на светлоотразителни гривни от учениците е наложително ", уточни Георгиев и моли възрастните да пазят децата на пътя и да бъдат изключително деликатни към детските градини и учебните заведения.

От началото на тази година над 50 нови пешеходни пътеки са построени в София , осведоми зам.-кметът Кръстев. Той заяви, че главен приоритет на Столичната община във връзка с пътната сигурност за най-малките е осветяването на пешеходните пътеки.

" До края на годината всички пешеходни пътеки в София би трябвало да бъдат осветени ", заяви Кръстев. Само през последната година и половина над 500 са осветените пешеходни пътеки в София. От началото на т.г. над 30 разнообразни повдигнати неравности са направени в града, повече от 50 спомагателни обезопасявания, следва да се работи по над 100 плана за пътна сигурност. Ударно се слагат знаци за ограничаване на скоростта към учебни заведения и детски градини, споделиха още от общината.

Председателят на СОС осведоми, че предстоят образования по пътна сигурност в час на класния в учебно заведение през идващите три месеца със взаимни екипи на КАТ. В голяма част от учебните заведения в София има образователни полигони и площадки, където децата се учат на най-важните правила. Георгиев напомни, че скоро бяха сложени специфични табла, които засичат скоростта на колите по бул. " Черни връх " като единствено за 12 дни там са регистрирани над две хиляди нарушителя , които са се движили с над 70 км/ч. Най-високата скорост е била 135 км/ч. Данните за нарушителите се изпращат на полицията.

Георги Георгиев моли Столична дирекция на вътрешните работи да изпрати повече екипи към учебните заведения и детските градини , които да наблюдават за спазването на рестриктивните мерки. Грижата за пътната сигурност е на всички ни, призоваваме да пазим децата на София, сподели ръководителят на СОС.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР