Всички партии да поемат ангажимент за приемственост в позицията ни,

...
Всички партии да поемат ангажимент за приемственост в позицията ни,
Коментари Харесай

БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ първи подписаха декларацията на учените за Македония

Всички партии да поемат ангажимент за последователност в позицията ни, прикани Каракачанов
БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ първи подписаха декларацията на учените за Македония. Време е за национална дипломация – с тези думи представителят на Инициативния комитет проф. Смоленов одобри подписания документ, оповестяват от обединението.

За нас е чест, че БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ първи реагираха сърцато и почтено и я подписват. Българският народ би трябвало да бъде защитаван. Външни сили се намесват в духа, в бита и в културата на народа ни. В борбата за националното достолепие на нашия народ ние резервираме рефлексите му като единна националност, а не като общ брой от националности, добави още проф. Христо Смоленов и заключи:

Време е за национална дипломация!

Днес, 5 юли, 2021 година, ние „ БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – Вътрешна македонска революционна организация, ВОЛЯ И НФСБ “, подписахме Декларацията, зад която застават осем от най-авторитетните представители на академичната общественост в България, а точно: акад. Георги Марков, проф. Казимир Попконстантинов, проф. Пламен Павлов, проф. Николай Проданов, проф. Христо Смоленов, проф. Трендафил Митев, доцент доктор Александър Гребенаров, доцент доктор Георги Николов.

От името на Вътрешна македонска революционна организация автограф под 7-те точки, ангажиращи партиите в 46-ото Народно заседание за продължение на позицията на България във връзка с участието на районен съд Македония в Европейски Съюз, постави ръководителят на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов.

Съвсем естествено е БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ да реагираме първи, тъй като ние постоянно сме били първи във връзка с политиката на Р България към Македония. Това е една добра гражданска самодейност на тези хора, които познават казуса доста добре. Политиците малко или доста реагират по много по-различен метод, водени от своите лични политики. Има тематики, по които обаче партиите не би трябвало да се разминават, и това са националните ползи, външната политика и позицията за Македония, безапелационен, както постоянно, беше водачът на Вътрешна македонска революционна организация Каракачанов.

Той подсети, че точно патриотите в 45-ото Народно събрание отстояваха без никакви съмнения и прецизно съблюдаваха линията на отбрана на националния интерес и добави:

Не е без значение какъв комшия ще имаме на нашата югозападна граница – комшия, който ще пази общите полезности или комшия, който ще пази своите комплекси, наследени от югоуправлението. За страдание виждаме избрани политически партии, които се стремят към Народното събрание, които превиват гръбнака и дават обещания, за които никой не ги е упълномощавал.

От името на ВОЛЯ декларацията беше подписана от съпредседателя на Коалиционния съвет на БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ Пламен Христов. Той акцентира на това, че българският народ е този, който би трябвало да направлява и управлява дейностите на политиците точно по такива тематики.

Текстът на декларацията напълно стъпва на контракта с Македония. Една такава самодейност от академичната общественост е похвална и би трябвало да бъде началото на един ангажимент на обществото, което би трябвало да следи дейностите на политиците, които не би трябвало да отстъпват от ползите на България. Забелязваме, че има податливост на примирителност у новите партии. Надявам се, че това е първа крачка, която да ангажира всички жители да направляват българските политици, акцентира значимостта на документа Христов.

Данчо Хаджиев, който е зам.-председател на НФСБ, подсети за над 20-годишната борба на Гърция за опазване на националния ѝ интерес точно с районен съд Македония.

Това, което прави Гърция 20 години, по отношение на Македония е образец какво би трябвало да направи и България. Новата история на Македония се гради върху кражба на българска история. Нито крачка обратно – никакво подчинение. До в този момент България сподели неотстъпчивост в позицията. Ако се допусне разколебаване, то ще забележим разгръщане на този език на омразата и тази безочливост.

Припомняме, че през вчерашния ден БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ поеха уговорката да подпишат публикуваната от Инициативен комитет, отпред с акад. Георги Марков и проф. Казимир Попконстантинов декларация, публикувана до всички партии и до медиите.

В нея учените упорстват за ясна позиция, че поддръжката на Република България за начало на договаряния за европейската интеграция на Република Северна Македония, може да се даде единствено при осъществяване на следните предварителни условия:

1. България би трябвало да получи безапелационни правни гаранции, че уговорките, които Република Северна Македония е поела или следва да поеме, ще бъдат добросъвестно спазвани. За тази цел те следва да се инкорпорират в преговорната рамка.

2. Република Северна Македония дефинитивно да снеме всевъзможни малцинствени искания към Република България в сходство с клаузата за невмешателство във вътрешните работи на България от член 11, алинея 5 в Договора за добросъседство от 2017 година.

3. Република Северна Македония да изключи всяка опция за териториални искания към Република България. В частност Скопие следва да удостовери пред Организация на обединените нации, в сходство с член 11, алинея 3 в Договора от 2017, че късото и дългото име на страната им се отнасят единствено до политическия индивид „ Република Северна Македония “, а не до географския район Северна Македония, част от който е ситуиран в суверенните граници на Република България.

4. Република Северна Македония да задейства развой на реабилитация на жертвите на югославския комунизъм, репресирани на нейна територия поради българското им съзнание.

5. Република Северна Македония да поправя наличието на образователните си стратегии за обективно отразяване на общата ни история и унищожаване на образователни наличие, насаждащо ненавист към България. Това условие е ядрото на Преамбюла и член 8, алинея 3 и член 11, алинея 6 от Договора за добросъседство.

6. Да се реализира идентифициране и унищожаване на табели и надписи на територията на Република Северна Македония, които насаждат ненавист към България и българите.

7. Република Северна Македония да се придържа прецизно към откритата и утвърдена от парламентите на двете страни уговорка по отношение на формалния език на Република Северна Македония. Тази уговорка да откри подобаващ израз в формалните документи на Европейския съюз.

И приканват политиците да се подпишат под това, че ще работят бъдещото Народно заседание, настоящето и идващите го държавни управления да съблюдават прецизно осъществяването на тези кардинални условия за предоставяне на начало на преговорния развой с Република Северна Македония за участие в Европейски Съюз. За обществено-държавен мониторинг за спазването на поетите задължения след започване на преговорния развой.

Към момента само БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ са подписали документа.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР