Всички опити да бъде санкционирана Русия имат една цел -

...
Всички опити да бъде санкционирана Русия имат една цел -
Коментари Харесай

Илхан Кючюк: Общата позиция на Европейския съюз за плащането на руския газ е единна

Всички опити да бъде глобена Русия имат една цел - да върнат страната на масата за договаряния. Те нямат за цел да санкционират една или друга страна или пък нейните жители. Това каментира в " Денят стартира " Илхан Кючюк - евродепутат от групата на " Обнови Европа ".

" Санкциите работят от 2014 година - има два вида, които Европейски Съюз удържа едните са секторни, другите са подбудени от нашествието на РФ в Крим. Макар европейското единение да е поставяно доста пъти под изискване, то съумя да удържи. Разбира се, във времето ще се види, че ще има доста последствия - стопански, обществени които ще намерят надълбоко отражение в европейските общества ".

По думите му има общества, които работят за възприемането на следствията от войната и този развой е напълно подпомаган от политическата класа, както и общества, на които политиците не изясняват нищо. Според Кючюк България е от вторите.

" Опозицията не може да води в това отношение. Управляващата коалиция би трябвало да вземе отношение - задоволително аргументирано и да излезе да го изясни ", сподели той.

Продължават договарянията за ембарго на съветския нефт, въпросът ще бъде доколко ще бъдат калибрирани глобите. Общата позиция на Европейския съюз за заплащането на съветския газ е единна, акцентира евродепутатът.

" Много страни съблюдават глобите и ги спадват огромен размер. тук въпросът е законен - не би трябвало да има двойни стандарти ", счита Кючюк.

По думите му тряба да се създадат необходимте инспекции на газопровода " Балкански поток "

" Щом има подозрения от страна на българското общество и премиера, тези подозрения би трябвало да бъдат разсеяни. "

Според Илхан Кючюк добросъседски връзки сред България и Северна Македония могат да се реализиран посредством историческо помиреине, само че и вероятност за западната ни съседка в границите на Европейски Съюз.

" Личното ми мнение е, че КСНС ще е нужен, в случай че ще помогне за доизграждането на българската позиция. Но това е в прироритетите на президента. Какво цели едно несъгласие - да отблокира един развой, който е бил спиран до момента - т.е да потърси други възможности за решаването на един въпрос. Ако всичко, което ние сложим в дневния ред и руезултатите, които чакаме, са реалистични и бъдат изпълнени - това съгласно мен, ще е триумф за българската външна политика ", разяснява Илхан Кючюк.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР