Всички обичаме да си хапваме вкусно и здравословно, но понякога

...
Всички обичаме да си хапваме вкусно и здравословно, но понякога
Коментари Харесай

Как да запазим любимите продукти по-дълго време

Всички обичаме да си хапваме вкусно и здравословно, само че от време на време може да е комплицирано да запазим продуктите свежи, даже в хладилника. Ако и вие сте се сблъсквали с този проблем, значи е извънредно време да научите дребните хитрини, които ще ви оказват помощ да запазите свежестта на продуктите за по-дълго време.

С помощта на тези препоръки ще можете да удължите свежестта на продуктите и да ги съхранявате по-дълго време в хладилника.

Зеле

Сигурно и вие самите сте бъркали да сложите зелето в плик, мислейки си че по този начин ще го съхраните за по-дълго в време. По този метод обаче то се запарва и по този начин губи свежестта си по-бързо, както и се скапва. Най-добре е просто да го приберете във ваничката в хладилника ви. Ако той е дребен, тогава е по-добре да избирате дребните зелки, които ще се поберат в него, а и по този начин ще запазите свежестта им по-дълго време.

Марули и спанак

 опазване на спанака пресен

Никога не ги слагайте неизмити маруля и спанак в хладилника, защото по този начин ще се скапват по-бързо. Можете да ги приберете даже леко влажни, както и да ги увиете в хартия или даже в някаква памучна забрадка Ако мястото във ваничката на хладилника ви е малко, тогава можете да ги сложите в плик, с цел да ги запазите свежи по-дълго време.

Сирена

Както и при зелето, по този начин и тук найлонът е зложелател на този артикул. Много по-добра концепция е да го увиете в хартия за печене да вземем за пример, а едвам по-късно да го сложите в найлонов плик или пък фолио. По този метод няма да се скапе бързо, а вие постоянно ще имате вкусно и свежо сирене в хладилника ви.

Гъби

 опазване на гъбите свежи

Ако сте си взели гъби, които са били в пластмасова тарелка, тогава незабавно откакто се приберете ги измийте под студена вода и ги подсушете добре. После ги приберете в някакъв книжен плик, само че въпреки всичко имайте поради че гъбите се скапват доста бързо и даже по този начин не могат да се съхраняват доста дълго в хладилника.

Цитруси

Всеки обича да си хапва плодове, само че както и при другите артикули, так и тук е значимо да знаете по какъв начин да ги съхранявате вярно, с цел да запазята свежеста си. За задачата просто ги сложете в найлонов плик, само че не го връзвайте, с цел да има достъп до въздух, а по-късно просто ги приберете в хладилника.

Тези дребни препоръки и хитрини ще ви оказват помощ да съхраните продуктите си свежи по-дълго. Ако сте малко семейство или живеете сами, тогава е добре и да не купувате огромни количества храна, а да си вземате единствено необхоидмото количетсво за няколко дни, както и да не се презапасявате с доста огромни количества храна, която се скапва бързо.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР