Всички нови активи, построени в последните няколко години на пристанище

...
Всички нови активи, построени в последните няколко години на пристанище
Коментари Харесай

Росен Желязков: На пристанище Бургас са създадени отлични условия за конгресен туризъм и работа на високотехнологични компании

Всички нови активи, издигнати в последните няколко години на пристанище Бургас, дават отлична опция за развиването на конгресен туризъм и иновационна активност в морския град. Това съобщи министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков, който посети през днешния ден новопостроения Конгресен център – Бургас, дружно с кмета на Община Бургас Димитър Николов и регионалния шеф Вълчо Чолаков.

„ Когато пандемията отмине и можем да пътуваме умерено, Бургас ще си върне своята атрактивност, както във връзка с летния туризъм, по този начин и за целогодишен конгресен туризъм “, сподели още министърът. По думите му целият комплекс е ориентиран към младежите и към науката, което дава опция за ревитализация на тази част от града и превръщането й в притегателна точка. „ Нашето предпочитание е остарялата инфраструктура да одобри нов образ и да се развива по отношение на новите действителности “, добави министър Желязков.

Проектът за създаване на Конгресен и научно-изследователски център е на стойност 13,6 млн. лв. и е финансиран със средства на Директива за птиците “Пристанищна инфраструктура ”. „ Модерната постройка може да се употребява целогодишно за осъществяване на събития от най-голям клас “, изясни Желязков по време на визитата. Той уточни, че разположението на центъра дава опция да се реализират лесни интермодални връзки сред няколко типа превоз.

По отношение на фериботната връзка Бургас-Карасу, министър Желязков съобщи, че е основана работна група, която прецизира всички елементи по нейното разкриване и употреба. „ Тази линия доста ще редуцира пътя на товарния трафик и разчитаме доста на интереса на операторите “, разяснява Росен Желязков. Той уточни, че има интерес и към основаването на линия Варна-Карасу.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР