Всички ние познаваме поне една двойка, която не спира да

...
Всички ние познаваме поне една двойка, която не спира да
Коментари Харесай

Двойките, които се карат, се обичат повече

Всички ние познаваме най-малко една двойка, която не стопира да се кара. Отношенията сред тези двама души наподобяват съвсем кошмарни, тъй като те непрекъснато се заяждат и карат един с различен, даже и пред другите, просто се чудите какво вършат тези хора дружно. Та връзката им е обречена на неуспех! Да, но не – оказа се, че кавгите не са знак за несполучлива връзка, а за хармонични здравословни връзки.

Според специалисти крясъците, сълзите, чупенето на чинии и среднощните сдобрявания, оказват помощ доста на сътрудниците да се опознаят и да се борят за връзката си, даже и с цената на болката. И макар че това изказване звучи неуместно, кавгите значат, че се обичате.

Проф. Джон Готман от университета във Вашингтон разделя любовните кавги и двойките, които се карат, в три категории:

- двойки, които желаят да приказват, подготвени са на взаимни отстъпки и вземат решение проблемите си

- кавги, при които сътрудниците желаят да бъдат чути и чакат другия да се съгласи с тях

- двойки, които не желаят да решат проблемите си

При първия случай може да има доста крясъци и викове и даже да накара сътрудниците да пожелаят да спят в обособени стаи, само че най-после постоянно някой прави компромис и любовта спечелва. И макар че постоянно минават през сложни интервали, най-после влюбените се радват на по-силна връзка.

Вторият вид двойки са тези, които по-трудно вземат решение несъгласията си, тъй като сътрудниците не желаят да се преценяват един с различен и имат вяра, че те са изцяло прави и отсрещната страна би трябвало да се съгласи с тях. Обикновено кавгите им не са продуктивни и са загуба на време, защото нито един от сътрудниците не желае да се стигне до рационално решение.

Третият вид двойки съвсем не се карат, което не е добра алтернатива, тъй като заобикаляйки разногласието, те не позволяват проблемите си. И в двете страни назряват отрицателни усеща, които в даден миг могат да разрушат всичко, построено досега. Избягването на кавгите не е добра алтернатива, когато нещо не е наред.

Скандалите ознават, че на двете страни им пука

Ако се карате с обичания си човек, това значи, че най-вероятно вие го обичате и ви е грижа за него. Липсата на спор, макар несъгласията, приказва за индиферентност. Когато двама души се карат, това значи, че и в двете страни има предпочитание за разрешаването на казуса и израстване.

Скандалите водят до по-хубав секс

Сексът за помиряване постоянно е страховит, тъй като в него са преплетени доста мощни страсти. А и няма нищо по-възбуждащо от това да потушите абсурда в леглото. Нека той бъде вашата утешителна премия. Освен това, колкото по-хубав секс вършиме, толкоз по-здрава е вашата връзка. /woman.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР