Всички ние, които имаме привилегията да заемаме ръководен пост, трябва

...
Всички ние, които имаме привилегията да заемаме ръководен пост, трябва
Коментари Харесай

Никога не е късно да станеш своята най-добра версия

Всички ние, които имаме привилегията да заемаме управителен пост, би трябвало да поемем сериозен ангажимент за непрекъснатото си самоусъвършенстване. Да станеш най-хубавата версия на себе си е извънредно скъпо и потребно за вашата кариера единствено по себе си, само че също така то може да ви помогне и да станете по-успешен и ефикасен водач.

Това е нещо, което може да постигнете във всеки миг от вашата професионална кариера и при всяко равнище на развиване. В последна сметка, човек постоянно може да научи нещо ново и да придобие нови или усъвършенства към този момент усвоените си умения. уменията си Ето няколко съвета, които ще ви оказват помощ да се превърнете в най-хубавата версия на себе си.

1. Посрещнете измененията с отворени ръце

Много хора мислят, че са достигнали връхната точка на своите качества и че няма потребност да трансформират които и да е аспект от техния живот или да не престават да се учат и развиват. В управлението, както и в живота, в случай че не стоите на едно място, значи изоставате, в случай че не се развивате и не растете, значи не прогресирате. Великите водачи са постоянно подготвени да се трансформират и в никакъв случай не стопират да влагат време, сила и старания в личното си самоусъвършенстване.

2. Опознайте себе си по-добре

Ако в действителност желаете да станете по-добър водач и експерт, то построяването на положително себепознание може да ви послужи като добра насочна точка, от която да започнете да изграждате вашето самочувствие и увереност. Анализирайте държанието си и оценете реакциите на другите към вас. Опитайте да се видите през очите на хората към вас и да разберете кои са областите, в които може да се подобрите.

3. Дайте персонален образец

Важно е да осъзнаете, че лидерската позиция идва вързана с някои отговорности, като да вземем за пример да бъдете образец за подражателство – било то към вашите сътрудници, другите чиновници на организацията или младежите във вашия живот. Приемането на този факт ще ви насърчи да давате най-хубавото от себе си във всеки моменти да поддържате високи равнища на честност, с цел да не разочаровате хората, които гледат на вас като на образец за подражателство.

4. Контролирайте страстите си

Всяка демонстрация на яд и експанзия е симптом за липса на прочувствен надзор. Гневът е постоянно срещана прочувствена реакция у хората, само че в последна сметка той съставлява една неприятна, безполезна и саморазрушителна страст. Когато се поддавате на гнева, вие в действителност наранявате себе си повече, в сравнение с който и да е било другиго. Ако вашият манталитет е проблематичен, практикувайте техники за ръководство на гнева, когато обстановката е умерено, тъй че да сте готови и да държите нещата под надзор, когато бъдете обладани от усеща на яд и гняв.

5. Бъдете изцяло откровени и почтени

Аз съм огромен последовател на концепцията, че би трябвало да споделяме истината, цялата истина и нищо друго с изключение на истината, тъй като в последна сметка, контактите и връзката, които са построени върху лъжи, в никакъв случай не не престават дълго и  постоянно водят до загуба на почитание от другите. Способността да бъдете почтени, до момента в който в същото време с това показвате съпричастност към проблемите и компликациите на другите, е едно от най-важните качества на положителния водач.

6. Намерете способи да бъдете потребни

Да помагаш на другите, когато те имат потребност от това, е може би най-хубавият, а доста постоянно и най-лесният, метод да станеш по-добър човек. Когато подкрепяте някой в потребност, вие осъзнавате какъв брой скъпи може да бъдете за другите и разбирате ролята си в основаването на един по-справедлив и добър свят.

7. Покажете на хората, че ви е грижа

Когато хората знаят, че вие фактически се интересувате както от техните стремежи и желания, по този начин и от техните проблеми и паники, те са по-склонни да ви имат доверие и да дават най-хубавото от себе си в работата с вас.

Ако в действителност желаете да подобрите уменията си като водач, би трябвало да започнете да фокусирате цялото си внимание върху едно само нещо, върху което имате цялостен надзор – себе си.

Лоли Даскал, президент и изпълнителен шеф на консултантската компания Lead From Within, в своя блог.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР