Всички мерки срещу коронавируса бяха взети на следния принцип -

...
Всички мерки срещу коронавируса бяха взети на следния принцип -
Коментари Харесай

Партито в Ухан - ако Китай не подвежда с данните, коронавирусът е към края си

Всички ограничения против ковид бяха взети на следния принцип - следи се какво става в Китай и няколко месеца по-късно, то ще е към този момент тук. 
Мерките в Ухан дадоха начало на международна верижна реакция; резултат на доминото, при който всяка последваща карантина стоварваше изолацията континент по континент и страна по страна. И до момента в който ползата към ковид се преместваше на Запад, рядко Китай става обект на коментар. 
А би трябвало, тъй като там се случи небивало събитие - Ухан края на ковид с празненство. От средата на май там няма открит случай на ковид.
Ако Китай не подвежда с данните това значи, че изгубването на ковид e доста евентуално и то в недалечно бъдеще. А за какво таман в Ухан, градът, в който имаше най-жестоки ограничения за изолацията, стана по този начин, евентуално най-правилен отговор даде доцент Мангъров. Отговорът гласеше: няма случаи, тъй като вирусът последователно бе прекаран от по-голямата част от популацията и след построен имунитет на висок % от популацията, той изгубва преносителите си, през които да се възпроизвежда. Най-вероятно това следва в целия свят, който минава през ковид на географски талази: след Китай бяха Италия и Испания, след тях - Америка, след Америка - Бразилия, а  - Индия. 
В композиция с вероятно намаляване на вируса поради по-леки варианти, което също бе предположено от Мангъров,(той твърдеше, че кардинално коронавирусите не са устроени да се задържат години наред в популацията, изведено от предходния SARS, който изчезва за по-малко година) нещата наподобяват оптимистични. Нещо повече - СЗО твърдеше, че коронавирусът може да се трансформира в ендемичен сателит, само че неотдавна оповестиха, че въпреки всичко пандемията да затихне. Всичко това без даже да броим възможните ваксини, макар че нещата там, както акад. Петрунов, са още доста неразбираеми. 
Кои ще честват на огромното празненство за края на ковид? Извън медицината:
1) Всички, обвързани с цифровия бранш, след големия скок на софтуерните колоси, които удвоиха капиталите си единствено за половин година. 
2) Home office-ът, който потвърди производителната си мощ и занапред ще провокира рецесии за всеки бизнес, разчитащ на старите способи (протестите в Лондон бяха свързани с този проблем)  
3) Локалният туризъм в границите на страната, който ускори приложението си след прекъсването на самолетните полети и бюджетите за low-cost пътувания просто се пренасочиха в границите на страната.
4) Правителствата, които успяваха да приказват на жителите си деликатно, премислено и умерено за епидемията и не завишиха изкуствено напрежението, обвързвано с нея. 
Нашето не е от тях.
 
Автор: Райко Байчев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР