Всички лица, които влизат в от днес, имат задължението да

...
Всички лица, които влизат в от днес, имат задължението да
Коментари Харесай

НОВО: Глоби от 600 евро в Румъния, ако не се локализираш

Всички лица, които влизат в от през днешния ден, имат задължението да попълнят електронно в период от 24 часа преди идването цифров формуляр за на пасажера (PLF), оповестява Аджерпрес.

Формулярът се попълня посредством приложението plf.gov.ro, а неспазването на това обвързване се глоби с сред 2000 и 3000 леи (между 404 и 606 евро). До 18.00 часа нощес са били генерирани над 14 000 цифрови формуляра за влизане в страната, като най-вече са били за граничния пункт на интернационалното летище " Хенри Коанда " (Отопени) в Букурещ.
свързани новини3810на 18.12.2021
Каталин Кирика, представител на Службата за специфични телекомуникации, която е създала формуляра по искане на здравните управляващи, изясни, че той съдържа наложителни полета за идентификация на лицето, транспортното средство, с което влиза в страната, предходни пътувания в последните 14 дни, адрес на настаняване и други.

Той обърна внимание, че данните би трябвало да бъдат попълнени вярно, защото приложението е обвързвано с базата данни на страната и ще алармира, в случай че има някаква неточност. От своя страна представителят на Главния инспекторат на гранична полиция Фабиан Бадила изясни, че не е належащо формулярът да се принтира, защото той се прочита автоматизирано посредством устройствата, с които граничната полиция разполага.

" Проверката на съществуването или неналичието на PLF няма да засегне времето за очакване на границата, защото формулярът се прочита автоматизирано от нашите устройства за секунди ", уточни той. Бадила изясни, че в случай че формулярът е запълнен и не се постанова карантина, лицето минава през граничния пункт без други ограничения. Ако се постанова карантина поради зоната, от която идва лицето, тогава Дирекцията за публично здраве постанова карантина, като тази мярка се оповестява на съответното обитаемо място, където ще обитава лицето, с цел да може органите на реда да извършат инспекция, уточни той.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР