Всички контактни представители на властта на председателя на парламента Никола

...
Всички контактни представители на властта на председателя на парламента Никола
Коментари Харесай

Кунчев и Сербезова не знаят колко ще е карантината за участниците в КСНС

Всички контактни представители на властта на ръководителя на Народното събрание Никола Минчев, който е с позитивен тест на ковид, са се самоизолирали. Това заяви пред публицисти националният здравен контрольор доцент Ангел Кунчев след среща на шефовете на лечебни заведения във ВМА. На нея участва и министърът на опазването на здравето Асена Сербезова. Би следвало всички контакти да бъдат под карантина, сподели и тя.

И двамата отхвърлиха да уточнят дали контактните лица, които през вчерашния ден участваха на КСНС, ще бъдат с понижена карантина от 10 дни или за тях ще важи заповедта за 14 дни карантина. Причината - през днешния ден ще се разисква по кое време да бъде издадена заповедта за понижаване на изолираност и карантина.

Ангел Кунчев изясни: " Зависи по кое време ще им бъдат връчени предписанията и ще бъдат известени, че са под карантина. Ако се вкарат съкратените периоди, ще са по новите правила, в случай че е по-рано - назад. "

Но той акцентира, че РЗИ се бави и те най-вероятно ще съумеят да влязат в новите периоди за карантина. Всички взели участие са се самоизолирали, ревизира се имунният им статус, дали има сложена бустерна доза или не, всеки контактен ще бъде подложен под друг период на карантина, разясни Кунчев.

По думите му " разпоредбите важат от момента на връчване на карантината от съответната РЗИ ".

От своя страна шефът на РЗИ посочи, че сега епидемиолозите на Столичната РЗИ правят изследвания и се свързват с лицата, взели участие в КСНС през вчерашния ден. За тях няма да се ползват разнообразни ограничения, като се изключи признатите за всички останали в България. Той посочи, че се изследват и търсят с изключение на формалните лица - и други контактни - консултанти, спомагателен личен състав и др.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР