Всички жени трябва да знаят как правилно да почистват лицето,

...
Всички жени трябва да знаят как правилно да почистват лицето,
Коментари Харесай

Искате да сте красиви и свежи – почистете лицето правилно

Всички дами би трябвало да знаят по какъв начин вярно да почистват лицето, тъй като с неверен метод, годините елементарно стартират да си личат. Дори и най-обикновеното измиване, може да удължи младостта – дали обаче това е допустимо!

Как да почистите лицето си вярно – измийте лицето си

„ Как да почистя лицето си вярно? “ – въпрос, отговорът на който може да бъде систематизиран с една дума „ деликатно “. Струва си обаче да се научите по-подробно. Почистването е доста приятна и нужна процедура за нашата кожа, само че е значимо да запомните, че с нея не би трябвало да се злоупотребява. Грижете се за кожата си вярно, тогава тя ще остане красива и млада дълго време!

Първата процедура за разчистване на лицето е измиването. Най-често обаче чешмяната вода е доста твърда и изсушава кожата. Някои козметици оферират да се употребява минерална вода, само че можете да употребявате и почистващи препарати с съставни елементи за омекотяване на водата. Сапунът мощно изсушава кожата, тъй че за всекидневно измиване е най-добре да употребявате леки пяни или гелове, които подхождат на вашия вид кожа.

Почистването вечер

Вечерната сесия за разчистване на кожата стартира с премахването на грима. И по този начин, какво е потребно да знаете за премахването на грима на очите:

би трябвало да употребявате меки почистващи препарати без мирис;

в случай че зоната към очите е доста сензитивна, използвайте артикули с неутрално рН, защото е идентично с рН на сълзите (около 7,4);

в случай че гримът е оставен за една нощ, тогава гримираните мигли могат да се отчупят от триенето на възглавницата;

кремообразната серпантина се отстранява по-лесно, с всеки обезмаслен почистващ гел или лосион;

не използвайте памук за унищожаване на грима на очите, могат да попаднат в окото, по-добре е да употребявате компресирани памучни тампони.

Трябва да почиствате освен кожата към очите, само че и устните. Много червила са мощно устойчиви и оцветителите, които се съдържат, би трябвало да бъдат деликатно отстранени, в идеалния случай с артикул, съдържащ мазнини. Има специфични кремове за унищожаване на червило. Можете също по този начин да употребявате постоянно мляко за разчистване на грим за тази цел.

След като почистите кожата на лицето, не забравяйте за тониците – те освен приключват процеса на унищожаване на грима и разчистване на кожата, само че и тонизират кожата и възвръщат нейния хидролипиден баланс. Важно е да знаете, че не е задоволително да изтриете лицето си един път. Необходимо е да промените памучния тампон, до момента в който повърхността му остане снежнобяла.

Пилинги, ексфолианти и няколко съвета

Пилингите и ексфолиантите са извънредно значими за кожата, защото освен я почистват, само че и форсират нейното възобновяване на клетките. Струва си обаче да се знае, че е нежелателно да се употребяват скрабове повече от един път седмично. Първо, в случай че ексфолирате прекомерно интензивно и прекомерно постоянно, можете да увредите нежната кожа на лицето. И второ, честото ексфолиране прави кожата „ мързелива “. Пилингите също би трябвало да се употребяват с нараснало внимание от тези, които имат сензитивна кожа.

Няколко трика:

в случай че употребявате пяна, гел или мус, по-късно почистете кожата с леки потупващи придвижвания, само че не масажирайте – кожата ще поеме грима още повече;

не втривайте тонизиращи лосиони или други почистващи препарати за лице в кожата;

не комбинирайте пилинг и почистващи маски незабавно след него – това е прекомерно нападателно за кожата, по-добре е да употребявате противовъзпалителна маска след пилинг и най-после да нанесете омекотяващ крем върху лицето си.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР