Всички хотелиери, които са спекулирали с настанените при тях украински

...
Всички хотелиери, които са спекулирали с настанените при тях украински
Коментари Харесай

Зам.-министър предупреди хотелиерите с наказания за спекулации с украинци

Всички хотелиери, които са спекулирали с настанените при тях украински бежанци, ще бъдат осъдени. Това съобщи във Велико Търново заместник-министърът на туризма Мариела Модева.

Предстои да бъде взето решение какви да са глобите, както и да се дефинира къде ще бъдат преместени бежанците, с цел да се организира сполучлив летен туристически сезон.

До приключване на трите месеца от настаняването на украинските бежанци в хотелите ще се вземе решение за тяхното пренасяне, в случай че украинците пожелаят това, с цел да се организира естествен летен сезон, изключително по Черноморието.

" В момента нямаме еднопосочен отговор, само че се търсят други възможности по отношение на ведомствените бази, където могат да бъдат преместени, или в зимните курорти ", съобщи заместник-министърът на туризма проф. Мариела Модева.

Има механизми, по които да бъдат засечени нарушавания на хотелиери, настанили бежанци, уточни още Модева и увери, че се прави непрестанен надзор, само че няма данни какъв брой са записаните злоупотреби.

" Очакваме решение, което да се оформи с разпореждане на Министерския съвет за метода, по който ще се заплаща и откакто бъдат докладвани решения за това какъв вид санкции ще бъдат налагани, защото сега няма такива дефинирани ", уточни Модева.

За две години в интервала на пандемията в културния туризъм се записва спад сред 40 и 60 %, само че има наклонност за рестарт, съобщи още заместник-министърът на туризма. 

Във Велико Търново до 16 април се организира интернационалното ревю „ Културен туризъм “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР