Всички харесваме историите за крадци. В тях има престъпление, интрига,

...
Всички харесваме историите за крадци. В тях има престъпление, интрига,
Коментари Харесай

VW Arteon Shooting Brake променя представите за комби

Всички харесваме историите за крадци. В тях има закононарушение, конспирация, храброст, гонене и най-малко една хубава кола. Все отново крадците би трябвало да избягат с нещо, дружно с плячката си.
 Тест Драйв, Renault Arkana и за какво да имаш три мотора е значимо
Renault Arkana: за какво да имаш три мотора е значимо

Джип със спортна стилистика и комплицирана система за задвижване

В тази връзка, в случай че сме решили да крадем да вземем за пример рамкирано маслено платно с размер 90х120 см, нямаме доста варианти. Колите, които могат да поберат толкоз скъп товар и в същото време с това да наподобяват добре, не са по никакъв начин доста. Но ние имаме нещо поради и то се споделя Volkswagen Arteon Shooting Brake.

Има жанр, има класа, в черно наподобява като излязъл от гаража на Батман, в това време е подготвен да свърши мръсната работа, без да му мигне окото. Изглежда неприятен, само че не е настойчив и умее да остава неусетен. Без да сме колекционери на картини, го оценяваме по достолепие.
 Снимка 539180

Истинско пълноразмерно комби, което по едно и също време ни обсипва с технологии, дава ни скъпа площ в багажника и на седалките и в същото време е готово на пробег до 800 км с едно зареждане. Доста надалеч от мястото на престъплението ще успеем да изхвърлим труповете, тъй като с изключение на картината, в багажника напълно умерено можем да поберем и към този момент починалите очевидци на обира. Поне в случай че сме разсъдъци и изберем 2.0-литровия TDI турбодизелов мотор с 200 к.с., който ние успяхме да изпробваме.

Има и 4х4, което не го прави джип, само че пък ни кара да се усещаме по-спокойни и стабилизира колата в завой с висока скорост. Ако пък кражбата се случва зимата, 4Motion системата е напряко наложителна, с цел да не попаднем в нелепата обстановка да търсим някой да ни бута, надявайки се, че няма да забележи какво транспортираме.

VW Arteon Shooting Brake е от тези комбита, които трансформират визиите. Защото, дано не се лъжем, малко са страните, в които комбитата са на респект. По-често те се свързват с начин на живот, зает с преместване на багаж, което не е изключително елегантно занятие. Обаче в свят, в който човек непрекъснато е изправен пред нови и нови провокации, да имаш комби като Arteon е берекет.
 Снимка 539183

Независимо дали сме от хората, които имат доста ваканционни парцели, доста деца или доста занимания, с Arteon Shooting Brake няма да имаме проблем да поберем всичко. Натискаме копчето на отдалеченото, багажникът се отваря автоматизирано, товарим небрежно, натискаме още по-нахално същото копче, капакът се затваря и изчезваме.

2.0 TDI

Ако има нещо класическо в тази кола, това е двулитровият турбодизелов мотор. Той разполага с 200 конски сили и 400 Нм въртящ миг, които обезпечават доста положително ускоряване, без нищо трагично и плашещо.

В композиция със системата за задвижване на четирите колела 4Motion и 7-степенната автоматизирана скоростна кутия можем да чакаме внезапно и устойчиво изстрелване от място, незабелязано поддържане на доста по-висока от оптималната скорост и прелъстителен разход на гориво.
 Снимка 539178

Не бива да чакаме обаче нападателен тон от ауспуха, какъвто би отивал на мрачното и нападателно лъчение на колата. Не би трябвало да чакаме от тази кола и да ни накара да се вършим на играч - нейната цел надалеч не е такава.

Тя желае да ни води бързо и отговорно доста надалеч, без да ни се постанова да стопираме даже за зареждане. Разходът на гориво от към 6 л/100 км и огромният контейнер от 70 литра ще се погрижат за това.
 Снимка 539181

СУХАТА ИНФОРМАЦИЯ

Модификация: Arteon Shooting Brake

Работен размер: 1968 куб.см.

Мощност: 200 к.с.

Въртящ миг: 400 Нм

Ускорение: 7.9 сек. до 100 км/ч

Максимална скорост: 233 км/ч

Среден разход на гориво: 5.9 л/100 км

Трансмисия: 7-степенна автоматизирана

Базова цена: 55 287 лева

ДОМ: МАГИСТРАЛАТА

Всичко изброено дотук прави Arteon Shooting Brake чудесна магистрална кола за дълги пътувания за наслаждение или по работа. Гарантирано няма да усетим километрите, нито ще се уморим.

Седалките са с задоволителна странична опора и оферират доста благоприятни условия за контролиране, с цел да не се постанова като пристигнем да търсите теляк в хотела. Настройваме си темпомата на 10 км/ч над ограничаването и на междинна отдалеченост до предната кола, пускаме си музика и просто се любуваме на пътя или мислим тактиката си за бизнес договарянията, които ни чакат.
 Снимка 539176

Впрочем, напълно умерено можем да си наемем и водач, който да ви вози, тъй като на втория ред седалки има премного място за удобно пътешестване. И въпреки всичко по този начин ще се лишим от удоволствието от шофирането.

Особено ни хареса комбинацията от тъчскрийн панели и физически бутони. Смятаме, че в Arteon Volkswagen са постигнали доста добър баланс сред двете. Единственото изключение е методът, по който се усилва и понижава температурата в купето. Тук става с превъртане на пръста, което е малко изнервящо, тъй като мъчно се уцелва мечтаната температура, изключително в придвижване по неравномерен път.
 Снимка 539177

Може да: транспорти няколко натрупа, което е добре

Не може да: мине за градска кола

Липсва му: малко пипер в рецептата

И в тази връзка автоматизираната скоростна кутия е наложителна за тази кола. Още повече, че тук приказваме за класическото DSG на Volkswagen, което продължава да сменя предавките все по този начин незабелязано. А и няма да ни отива да сменяте скоростите ръчно. Твърде плебейско е.

Иначе купето е много огромно за центъра на европейска столица. Не че не можем да го употребяваме в всекидневието, просто няма да е най-удобният и елементарен за паркиране автомобил. Но в случай че се осланяме на физичните закони, е на практика невероятно да чакаме пространно купе, великански багажник и компактни външни размери, колкото и някои производители да се пробват да ни убедят в противоположното.
 Снимка 539179

И по този начин, отървали сме се към този момент от труповете, свалили сме кожените ръкавици, може даже да сме минали гладко границата с картината откъм гърба. Само би трябвало да внимаваме с рамката, да не надерем интериора. Първо - това са материални доказателства, второ - застраховката няма да покрие вредите и трето - ще ни е жалост.
 Тест драйв, MINI Cabrio, вятъра в косите и какво е да си рок звезда
MINI Cooper S Cabriolet - какво е да си рок звезда

MINI Cabrio е софтуерна и лъскава машина, на която ѝ липсва очарователната инфантилност

Терминът " shooting brake " датира още от 1890 година, когато по този начин са наричали каретите, употребявани за транспорт на ловни дружинки с техните оръжия и плячка. Впоследствие изразът става нарицателно за спортно изглеждащо комби, което комбинира дизайнерския език на двуврат Coupe автомобил и комби.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР