Всички говорят много за пенсии, само че инфлацията и цените

...
Всички говорят много за пенсии, само че инфлацията и цените
Коментари Харесай

Борисов: Финансовото състояние на държавата не е добро

" Всички приказват доста за пенсии, единствено че инфлацията и цените в магазините ги изяждат, а и някой би трябвало да ги създаде тези пенсии ", сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, който е на посещаване в Русе, представен от БГНЕС.

" Виждате: читалище, каквото тук кметът е изискал, сме го създали ", означи Борисов.

" Той и пътят ви като виждам е за юридически " “, уточни още водачът на ГЕРБ.

Лидерът на ГЕРБ даде обещание, че ще се опитат да поправят стореното. " Но въпреки всичко две години безпорядък и нищо неправене, мъчно се почва от начало. Ще се опитаме да изправим стореното ", съобщи Борисов.

" Ако желаят с 1 лев да им се вдигне бензинът и дизелът, отново да си гласоподават за ПП-тата ", заключи той.

" Парите ги няма. Не ви увещавам, кажете на вашите съседи и другари, возете ги по автомагистралата. 2 години - нищо. Гласувайте за нас. Те и с пенсиите ви излъгаха, сякаш получавате повече, но в случай че отидете в магазина, те отпътуват. 50 лева си бяха 50 лева Сега кашкавала ти е 34 лева, с две кила на месец изхарчаваш покачването ", съобщи Борисов при идната си среща и подчерта, че ГЕРБ желае да " поспаси нещо ".
" В момента войната промени веригата на доставки, направи други страни значими. Можем да сме доста деятелен участник в района, а все едно ни няма - Турция, Гърция, Румъния, са преди нас. Преди две години беше политическо решение - това значи " българите стават ". За страдание, тогава румънците не ги одобриха, и ни отделиха от тях.

На първи януари 2023 година щяхме да сме в Еврозоната, а ние към момента приказваме за някакви закони. В деня, в който ни одобриха в чакалнята на Еврозоната, хората излязоха на улицата, подстрекавани от други партии. Асен Василев не желае евро - това значи дисциплинираност, - той единствено ви лъже. Еврозоната е отговорност, не можеш да лъжеш за пенсиите, да вземем за пример, тъй като ще има огромен недостиг в бюджета.

Ние давахме по 50 лева на пенсионерите при нула инфлация, а в този момент има 30% инфлация на главните артикули. По един лев за бензин и дизел си прибираха Кирил и Асен на литър гориво. В деня, в който паднаха от власт, горивото поевтиня. Медиите ме питаха по кое време ще има автомагистрала Търново - Русе - Бяла, а в този момент към този момент стопираха да ме питат - никой не ревизира къде са тези пари. Взеха парите и за летището, обещаваха и ферибот - няма нищо! Къде е вторият мост над Дунава, къде е самолетната линия до Скопие? Няма аероплан, няма гявол, две години ви лъгаха. Едва в този момент стартира да се приказва за инфлацията, тъй като хората очевидно обедняха, добави Борисов.

Преди години обяснявах на хората по какъв начин желая да има мазнинка в бюджета, а в този момент разбирам, че задатъците по ПВУ към този момент са изхарчени! Смятам, че тъкмо в предизборния месец е нужно - и апелирам президента Радев да й каже - финансовият министър да излезе и да каже какъв е бюджетът на страната, прикани още водачът на ГЕРБ.

Без пътища сте нищо, хора! Днес обиколих Иваново, Бесарбово, Ценово, - прелестен народ, прелестни работни хора, само че без пътищата нищо не става! Имате прелестен район, пътните артерии са знакови за Русе.

Две години не идвах в Русе, тъй като нямаше какво да видя, и ми стана мъчително - този път вие би трябвало да ни дадете куража, и да ни кажете да не им обръщаме внимание. Години няма да се оправим след тази инфлация, заключи Борисов./БГНЕС

Според него оптимизъм може да има единствено в случай че ГЕРБ победи с доста и означи, че финансовото положение на страната не е положително, а кметовете желаят доста неща, за които също трябват пари, оповестява БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР