Всички го познават като Mr Bеan, но Аткинсън е изявен

...
Всички го познават като Mr Bеan, но Аткинсън е изявен
Коментари Харесай

Роуън Аткинсън: Обичам електромобилите, но все повече се чувствам измамен

Всички го познават като Mr Bеan, само че Аткинсън е изявен авто почитател, собственик допреди няколко години на McLaren F1, изявява се и като публицист. В последната си графа в The Guardian той разсъждава на тематика електрическа подвижност.

Роуън Аткинсън е и от така наречен first adopters, хората, които първи вземат решение да сменят стандартния си автомобил за електрически. Комикът продължава да обича електрическите коли, само че се усеща все по-излъган, което го кара да заключи, за „ запазването на остарелия бензинов автомобил може да е по-добре от покупката на електрически автомобил. ” Причината за това са някои екологични фактори, поради които той счита, че преходът на ток към момента не е решението, за което ни го показват.

Любопитното е, че първата тапия за висше образования на Аткинсън е инженерна – електрически и електронен инженеринг, следва магистърска степен за контролни системи. Това, комбинирано с изявената обич към автомобила, изяснява за какво комикът е измежду първите, които минава на електрически автомобил.

Той купува първия си електрически хибрид преди 18 години, а първият чист електрически автомобил преди 9 (BMW i3). „ Електромобилите може би са бездушни, само че те са прелестни механизми: бързи, спокоен и, до скоро, доста евтини за употреба. Но се усещам леко излъган. ”

Защо Аткинсън изрича такова мнение?

„ Когато започнеш да задълбаваш във обстоятелствата, електрическата подвижност не наподобява да е екологичната панацея, която твърди че е. ”

Аткинсън цитира обстоятелства от Volvo, които преди две години споделиха, че при производството на електрически автомобил се отделят 70% повече парникови газове в сравнение с при производството на кола с ДВГ.

Причината за това, съгласно него, са тежките литиево-йонни акумулатори, които ще устоят към 10 години.

Разглежда и твърдотелните акумулатори, само че счита, че всеобщото им въвеждане в употреба е много надалеч. През това време „ ще създадем милиони прекомерно тежки електрически автомобили с бързо остаряващи акумулатори. ”

Какво още мисли Роуън Аткинсън по тематиката четете на автомобилния уебсайт
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР