Всички действия, които Западът може да предприеме, ще бъдат на

...
Всички действия, които Западът може да предприеме, ще бъдат на
Коментари Харесай

Лондон не изключва разполагане на британски и натовски войски в Украйна в случай на химическа атака

Всички дейности, които Западът може да предприеме, ще бъдат на масата, в случай че Русия употребява химическо оръжие в Украйна. Това съобщи министър на въоръжените сили на Обединеното кралство Джеймс Хийпи, представен от Ройтерс.

Неговият коментар идва, откакто в понеделник английският външен министър Лиз Тръс сподели, че Англия работи дружно с сътрудниците си по инспекция на известията, че съветските сили може да са употребявали химическо оръжие при обсадата на югоизточния украински град Мариупол. Смята се, че близо седемседмичната блокада е довела до гибелта на хиляди.

„ Има някои неща, които излизат отвън всевъзможни граници. Употребата на химическо оръжие ще получи отговор, като на масата ще бъдат всички вероятни разновидности “, сподели Хийпи пред телевизия „ Скай нюз “.

Той обаче изясни, че към този момент английското разузнаване не може да удостовери изказванията, че съветските сили са употребявали химическо оръжие в Украйна.

На въпрос на радио Ел Би Си дали в случай че се потвърди използването на сходни оръжия би изключил разполагане на английски или натовски бойци на украинска територия, министърът отговори: „ Не, всички разновидности са на масата! “

 Украинският президент Владимир Зеленски сподели в понеделник, че Русия може да прибегне до приложимост на химическо оръжие в неговата страна и прикани Запада да наложи по-строги наказания на Москва, които биха възпрели даже обмислянето на сходни дейности. 

„ Руският президент Владимир Путин би трябвало да е наясно, че потреблението на химически оръжия просто не е задоволително и не би трябвало да чака Западът да стои настрани, в случай че такова бъде използвано “, сподели Хийпи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР