Всички деца мигранти и семейства с деца мигранти следва да

...
Всички деца мигранти и семейства с деца мигранти следва да
Коментари Харесай

Европейският парламент: Децата не трябва да бъдат задържани само защото са мигранти

Всички деца мигранти и фамилии с деца мигранти следва да бъдат настанявани в несвързани с отнемане от независимост жилища, до момента в който се преглежда имиграционният им статут. За това настояха евродепутатите в четвъртък.

"Децата не могат да бъдат арестувани заради свързани с имиграцията съображения " и Европейската комисия следва да предприеме дейности против страните - членки на Европейски Съюз, "в случаи на дълготрайно и систематично имиграционно задържане на деца и техните фамилии ", бе решено от Екологичен потенциал, оповестява Българска телеграфна агенция.

Според последните данни от Агенцията на Европейския съюз за главните права през 2016 година България е страната с максимален брой арестувани деца мигранти, като броят на арестуваните деца в Гърция, Унгария, Полша и Словакия също е бил огромен.

В резолюция се отбелязва, че в Европа живеят почти 5,4 милиона деца мигранти, т.е. 1 на всеки 6 от децата мигранти по света (данни на УНИЦЕФ). Почти половината от децата, които са пристигнали през последните години, са непридружени или отделени от своите фамилии деца.

Евродепутатите акцентират, че неналичието на надеждна информация и дългите процедури по събиране на фамилията и назначение на аставник, съчетани със боязън от задържане, назад изпращане или прекачване, карат децата да се укриват, като ги излагат на заплаха от трафик, принуждение и употреба. Парламентът приканва националните органи да ускорят процедурите по назначение на аставник на непридружените деца, които следва да се настаняват настрана от възрастните, с цел да се избегне всевъзможен риск от принуждение и полови злоупотреби.

Евродепутатите приканват да се даде приоритет на преместването на останалите непридружени деца от Гърция и Италия и да се продължи работата по всички открити процедури за събиране на разграничените фамилии без по-нататъшно закъснение. Осигуряване на идентификация и регистрацията, с цел да се предотврати неналичието на непридружено пътешестване Евродепутатите акцентират, че е значимо да се построи постоянна система за идентификация и регистрация, с цел да се подсигурява включването и оставането на децата в националните системи за протекция. Те също по този начин приканват за усилване на съдействието сред правоприлагащите органи и органите за протекция на детето за намирането на изчезнали деца и закрилата им.

Евродепутатите показват особена угриженост по отношение на употребата на девойки за проституция и призоват държавите-членки да усилят напъните и трансграничното съдействие предвид на идентифицирането на децата - жертви на трафик, злоупотреби и всевъзможни форми на употреба. Що се отнася до процедурите за определяне на възрастта, в резолюцията се акцентира, че медицинските прегледи на деца следва постоянно да се организират "по метод, който не е интрузивен и зачита достолепието на децата ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР