Всеобща стачка ще се проведе днес в цяла Каталуния в

...
Всеобща стачка ще се проведе днес в цяла Каталуния в
Коментари Харесай

В Каталуния организират голяма стачка днес

Всеобща стачка ще се организира през днешния ден в цяла Каталуния в символ на митинг против ограниченията, които централната власт в Мадрид предприе в неделния референдум за самостоятелност на самостоятелната област, оповестява " Канал 3 ".

Тогава командированите от цяла Испания служители на реда пробваха да не позволен хората да гласоподават в изборните секции, което ескалира в грозно принуждение и разпра. Референдумът бе разгласен за противозаконен освен от Върховния съд на Испания, само че и от Европейската комисия.

40 синдикални, политически и публични организации в Каталуния насочиха апел за включване в общата стачка в района.

„ Призоваваме цялата общественост, асоциациите на притежателите, ръководещите компании, синдикатите, служащите, независимо работещите, институциите и всички жители на Каталуния да спрат работа в страната във вторник ", се споделя в писменото послание от страна на над 40 организации.

Призивът е каталунците да се съберат в 12.00 часа локално време пред постройките на кметствата в градовете и селата,, в които живеят, както и в предприятията. В Барселона градският превоз (автобуси и метро) ще реализират единствено една четвърт от нормалните транспорти сутринта и в другия пиков миг – вечерта.

Ще се реализират единствено една трета от нормалните междуградски транспорти. ЖП компанията Renfe анулира 150 влака. Ще бъде съкратена и работата на личния състав на летищата. Единният оператор предлага на пасажерите да се обръщат към самолетните компании, с цел да уточнят разписанието и по-рано да възнамеряват по какъв начин да стигнат до съответното летище.

Ще бъдат затворени някои от музеите, театрите, изложбените зали. Медицинските центрове ще отсрочват прегледи с неспешен темперамент и планови интервенции. Университетите обявиха, че ще вземат участие в стачката. Към нея се причисляват и първодивизионните каталунски футболни клубове Барселона и Жирона. Третият клуб от Примера с красноречивото име Еспаньол (в превод - испанец, испански), не се причисли към стачката по понятни аргументи.

В акцията ще вземат участие и най-големите каталунски профсъюзи. Тяхното централно управление въпреки всичко съобщи, че не поддържа акцията, оповестена от сепаратистките организации, защото това би означавало поддръжка на концепцията за едностранно обособяване.

Премиерът на Каталуния Пучдемон обаче разгласи цялостна поддръжка за стачката.

" Тази стачка ще помогне да се укрепи това, което направихме в неделя и ще създадем в околните дни ",  заяви Пучдемон. Той въпреки всичко добави, че Каталуния не желае " мъчително обособяване от Испания " и прикани централното държавно управление на Мариано Рахой на договаряния с посредничеството на Европа.

Важно! Това дълго време никой не ни го е казвал, а е толкоз значимо! Никога не носете облекла, които са били..

Влез и виж!



Влез в този момент в най-бързорастящата група в България. Присъедини всички свои другари във "Фейсбук " -

ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко свободно!

https://www.facebook.com/groups/157731821468957/



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР