Напусна ни инж. Атанас Петров - един от доайените на

...
Напусна ни инж. Атанас Петров - един от доайените на
Коментари Харесай

Отиде си учител епоха във Варна

Напусна ни инж. Атанас Петров - един от доайените на образованието във Варна

На 13 май 2024 година ни напусна един от доайените на образованието в град Варна - инж. Атанас Петров Петров, учителят и индивидът, оставил дълбока диря с цялостната си педагогическа и просветителна активност измежду сътрудници и ученици!

Роден е през 1946 година. Завършва висше техническо обучение през 1969 година със компетентност Двигатели с вътрешно горене и специализация в Ленинград /днес Санкт Петербург/. От 1970 до 2010 година работи интензивно, умишлено и с възприятие на висока отговорност в СПТУЕ, ТМТ “Антон Иванов ”, ОТМЕ “Антон Иванов ”, ТМЕ и Професионална техническа гимназия в морския град като учител-методист, заместник-директор и шеф.

От 1982 година до 1987 година е секретар на Окръжния съвет на Съюза на българските учители - Варна.

Като учител-новатор ползва сполучливи способи на разрастващо образование и самостоятелни подходи в педагогическата си процедура, създавайки у своите ученици умения за независимо мислене. Ефективността от педагогическата му активност са достиженията на неговите възпитаници.

Успешният професионален път на инж. Атанас Петров е отличен с доста грамоти и награди - златна значка “Отличник на Министерството на машиностроенето ”, почетно отличие “Неофит Рилски ”. Носител е на медал „ Кирил и Методий ” ІІ степен.

Светъл път и бездънен реверанс пред паметта на инж. Атанас Петров!
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР