Всеки знае, че когато се разболее, малко пилешка супа може

...
Всеки знае, че когато се разболее, малко пилешка супа може
Коментари Харесай

Пилешката супа трябва да съдържа тези съставки, за да пребори настинката

Всеки знае, че когато се разболее, малко пилешка чорба може да облекчи положението му, само че това не са единствено бабини деветини, а медицински факт, потвърден от американски академик, написа Дейли мейл.

Пилешката чорба е най-хубавото лекарство за простуда през зимния сезон, тъй като облекчава признаците на инфекции на горните дихателни пътища и успокоява възпаленията.

Миксът от мирис, подправки и топлота пък може да отпушат носа и да понижат последствията от изобилното изпотяване, твърди още лекар Стивън Ренард от университета на Небраска.

Според него, с цел да ви лекува, пилешката чорба наложително би трябвало да съдържа кромид, сладки картофи, ряпа, пащърнак, моркови, целина, магданоз, сол и черен пипер.

Доктор Ренард е потвърдил потребното въздействие на супата, като е изследвал придвижването на неутрофилите - най-често срещаните бели кръвни телца, които пазят тялото против инфекции.

С опитите си експертът е проверявал дали действието на неутрофилите се ускорява или понижава при използването на пилешка чорба, когато си болен.

Резултатите са посочили, че пилешката чорба в действителност има противовъзпалително деяние, като облекчава признаците и продължителността на заболяването. Успокояващият ѝ резултат също не е за подценяване.

 Пилешката чорба би трябвало да съдържа тези съставки, с цел да пребори настинката

Ароматът, подправките и топлината оказват помощ за отпушване на синусите, като разграждат слузта. Освен това супата хидратира и подхранва организма, тъй като е цялостна с потребни зеленчуци.

Години наред се смяташе, че пилешката чорба има по-скоро плацебо резултат. Нейното удобно влияние върху организма е намерено през XII век от еврейския доктор и мъдрец Моше бен Маймон.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР