Всеки трети в България е изложен на риск от бедност,

...
Всеки трети в България е изложен на риск от бедност,
Коментари Харесай

Всеки трети в България в риск от бедност и социално изключване – Евростат

Всеки трети в България е изложен на риск от беднотия, демонстрира изследване на Евростат. Според данните, 32,5% от популацията на страната ни е под риск да няма задоволително средства за естествен живот и надлежно да бъде изключено от обществото. Това е най-голямото равнище на подобен риск измежду останалите страни в Европейски Съюз, демонстрират още данните. Най-близо до нашето състояние са Румъния с 31,2%, Гърция с 30% и Италия с 27,3%.

Данните са систематизирани за 2019 година, което значи, че в тях не се включват измененията, зародили по време на световната пандемия от COVID-19 и ограниченията, които държавните управления започнаха за опазване приходите на семействата, означават от Евростат. „ Настоящите данни ще са добра насочна точка, от която да се наблюдава по какъв начин подхванатите дейности от страните са се отразили на обществата в Европа “, се споделя още в известието.

Най-нисък риск от беднотия измежду всички страни в Европейски Съюз имат жителите в страни, които кардинално се възприемат за такива от „ нашата рогозка “ – Чехия (12,5%) и Словения (14,4%). След това се подреждат Финландия с 15,6% от популацията, Дания 16,3% и още веднъж една от източноевропейските страни – Словакия с 16,4%.

Средното равнище за целия Европейски съюз е 21,2%, т.е. всеки пети в Европейски Съюз е под риск от беднотия при ненадейно намаление на месечните приходи.

Делът на хората, които не са имали опция да заплащат за базови неща, като да вземем за пример да си покриват месечните сметки, е 5,6% в Европейски Съюз. В България всеки пети (19,9%) попада в тази статистика, до момента в който в Чехия единствено 3% от популацията имат този проблем.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР