Всеки трети човек в света страда от някакъв вид алергии.

...
Всеки трети човек в света страда от някакъв вид алергии.
Коментари Харесай

Алерголог: Няма противопоказания за алергичните пациенти да се ваксинират

Всеки трети човек в света страда от някакъв тип алергии. Това значи, че няма по какъв начин хората да не се опасяват от имунизациите. Но към днешна дата, след като са приложени над 9,53 милиарда дози ваксини против ковид и всеки ден се ползват по 35 млн. от тях, нещата наподобяват малко по-спокойно. Няма никакви противопоказания за алергичните пациенти да бъдат имунизирани. Това заяви д-р Шасине Вели, алерголог в УМБАЛ " Александровска ", пред Nova News.

Тя добави, че онези пациенти, които имат някакви предварителни данни за медикаментозни алергии или към различен тип ваксини, е желателно да бъдат съветвани. По думите ѝ рискът за тях е обмислен, при положение когато имунизацията се сложи по верния метод.

Д-р Вели осведоми, че консултацията се случва с авансово записване, след което се прави тестване, което не съставлява никаква заплаха за пациента.

Специалистът добави, че алергологът би трябвало особоно в детайли да разпита пациента за предходните истории на алергични прояви, за необяснени реакции. Следва нов тест и решение по какъв начин да се приложи имунизацията.

При случаи, когато хора са получили някаква алергична реакция при слагане на първа доза ваксина против Covid-19, слагането на втора доза би трябвало да е следен развой и да се избере минимално рисков миг, кометира още доктор Вели.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР