Битката за титлата във Висшата лига през 2024 година изглежда,

...
Битката за титлата във Висшата лига през 2024 година изглежда,
Коментари Харесай

Ливърпул окончателно абдикира в битката, а Салах се скара на Клоп

Битката за купата във Висшата лига през 2024 година наподобява, че към този момент е сред два тима.

Ливърпул дефинитивно абдикира в нея, откакто приключи наедно 2:2 при гостуването си на Уест Хям в 35-ия кръг.

Мърсисайдци на Юрген Клоп още веднъж трябваше да обръщат резултата, както доста пъти през този сезон, само че този път бяха изравнени и взеха единствено една точка. Това значи, че са със 75, като остават на третото място. Манчестър Сити е със 76, само че с два изиграни мача по-малко, а водачът Арсенал е със 77 и един мач по-малко.

Ливърпул към момента математически късмет, само че това минава през най-малко по две загуби на " жители " и " артилеристи ", което все още наподобява немислимо. Днес хората на Юрген Клоп играха доста мощно в нахлуване, макар че Мохамед Салах и Дарвин Нунес бяха оставени на пейката. Два удара в гредите и още доста пропуски, както и пропукливата отбрана не дадоха опция за победа. Тази издънка се прибавя към равенството с Манчестър Юнайтед и загубите от Кристъл Палас и Евертън в последните седмици.

За проблемите на мърсисайдци подсказа и обстановка във второто полувреме, когато преди да влезе на терена Мохамед Салах се развика на треньора си Юрген Клоп.

През първото полувреме Ливърпул не сподели нормалната си висока скорост и си личеше, че още веднъж има проблеми. В 26-ата минута имаше и липса на шанс, когато получи дузпа за игра с ръка на Анджело Огбона, само че тя бе анулирана поради засада на Луис Диас в хода на офанзива.

В 40-ата минута колумбиецът удари греда с удар по земя, а вместо Ливърпул да поведе, се случи противоположното. Уест Хям откри резултата в 45-ата минута след центриране на Мохамед Кудус и прецизен удар с глава на Джаред Боуен.

През втората част хората на Юрген Клоп излязоха преобразени и бързо изравниха резултата. В 48-ата минута Анди Робъртсън бе прецизен след пас на Диас, а вратарят Алфонс Ареола не съумя да се намеси добре, тъй като не виждаше топката.

Последваха куп офанзиви пред вратата на " чуковете ". Опасен удар на Трент-Александър Арнолд бе избавен, само че в 65-ата минута Ливърпул поведе. След центриране от корнер топката стигна до Коуди Гакпо. Той стреля в тялото на Огбона, като се получи троен рикошет посредством него, Томас Соучек и Ареола. Попадението бе записано като автогол на стража - 1:2.

Последва мощен интервал на " чуковете " и те направиха две доста рискови набези, като второто се трансформира в гола. При първото Алисон избави удар на Едерсон Палмиери, само че малко по-късно Михаил Антонио се разписа с глава след центриране на Боуен - 2:2.

Мохамед Салах и Дарвин Нунес тъкмо тогава влязоха на терена, египтянинът беше сърдит на Клоп, че влиза толкоз късно. До края Ливърпул заигра " ва банк " и в 89-ата минута още веднъж нацели греда посредством отдалечен удар на Харви Елиът. В последна сметка обаче гостите по този начин и не съумяха да стигнат до победно попадение.

Равенството оставя Уест Хям на осмото място с 49 точки, на една зад седмия Нюкасъл.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР