Всеки стопанин на домашен любимец би казал, че любовта към

...
Всеки стопанин на домашен любимец би казал, че любовта към
Коментари Харесай

Какво е да живееш с над 70 котки

Всеки собственик на домакински любим би споделил, че любовта към животните може да бъде безгранична. За две британки обаче тя е и всепоглъщаща - безусловно безусловно и без пресилване.
 Сибирската котка - съвършеният домакински любим за хора с алергии
Сибирската котка - съвършеният домакински любим за хора с алергии

Хипоалергична, красива и неизискваща особени грижи

Карън Сми и щерка ѝ Лорън Шелдрик са от Среден Уелс и сега живеят с цели 70 котки. Не всички обаче са техни - множеството в действителност се е наложило да бъдат избавени.

Майката споделя, че фамилията ѝ постоянно се е грижело за доста котки, като самата тя сега има 10, а щерка ѝ - осем. Останалите към 60 котета са прибрани от улицата.

Двете дами поставят грижи за избавени животинки още от 2017 година Всичко стартира сякаш инцидентно, когато хора се допитват до Карън за препоръки по отношение на грижата за котки, само че в следствие се оказва, че те не могат да им я обезпечат и животинките остават без дом.

Карън и Лорън обаче не се отхвърлят по този начин елементарно и до през днешния ден харчат по към 135 паунда дневно, с цел да обезпечат храна и тоалетна за котетата. Освен това имат разноски и по кастрирането им (45 паунда за мъжките и 78 паунда за женските) и имунизации (63 паунда всяка).
 Снимка 630631

Според майката главният проблем е, че стопаните не кастрират котките си и откакто ненадейно се появяват дребни, изпитват компликации при развъждането им, основно поради неналичието на финанси. А грижата за коте фактически е поскъпнала от пандемията насам. Карън споделя, че ветеринарните такси са се нараснали, а и цената на котешката храна е скочила съвсем двойно.

И поради всичко това, развъждането на котките коства на двете дами много. Не единствено средства, а и старания. Те постоянно си лягат в ранните утринни часове и се разсънват единствено няколко часа по-късно, с цел да стартират с храненето и почистването за всяко коте. " Стигна се до стадия, в който това стана тежка работа и от време на време е същински пъкъл ", не крие Карън.
 Снимка 630630

Въпреки компликациите, майката и дъщерята споделят, че грижата за котките им носи наслада и по думите им позитивите несъмнено са повече от негативите. " Запалени сме по котките, повече, в сравнение с можем да разбираем. Мисля, че би трябвало да си специфичен човек, не просто да обичаш животните, само че да ги направиш целия си свят. А доста хора не схващат това ", споделя Карън пред BBC.

Тя издава още, че всяко от 70-те котета си има име и с Лорън елементарно ги разпознават. Двете дами обаче са претърпели и доста стряскащи моменти, в които котките са бягали и скачали от балкони. Разбира се, занимателни моменти също не са им липсвали. Особено когато котетата се крият, дебнат, с цел да си откраднат храна или пък се появяват горди, откакто са хванали мишка.
 Globicatella - когато ухапването от бездомна котка води до болест с незнайна зараза
Когато ухапването от котка води до болест с незнайна зараза

Истинска история от Обединеното кралство

Сега Карън и Лорън имат за цел до октомври да намерят непрекъснати домове за избавените котки, с цел да могат да си починат през зимата. През 2024 година пък възнамеряват да се завърнат към отговорностите си към котетата, само че към този момент като записана благотворителна организация.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР