Всеки шофьор ще потвърди, че климатикът в колата е предпоставка

...
Всеки шофьор ще потвърди, че климатикът в колата е предпоставка
Коментари Харесай

НИКОГА не допускайте тази ГРЕШКА с климатика в колата

Всеки водач ще удостовери, че климатикът в колата е причина за едно прелестно пътешестване. Ако това устройство липсва, заради една или друга причина, то сигурно дистанцията, което следва да изминете, ще ви се стори безпределно.

Въпреки, че водачите са наясно с това по какъв начин да боравят с климатиците в колата, те също позволяват една и съща неточност и то неведнъж. Ако желаете устройството да ви обезпечи оптимален комфорт, научете се по какъв начин вярно да го употребявате.
 Непоносима горещина: Какво да върша, в случай че климатикът в колата се повреди Непоносима горещина: Какво да върша, в случай че климатикът в колата се повреди
С настъпването на лятото натоварването на климатичната система на автомобила се усилва фрапантно. Ако през студения сезон колата на...

Грешката с климатика, която НИКОГА не трябва да позволяваме

В множеството случи водачите включват охладителната система на цялостна мощ незабавно, щом седнат на седалката в своя автомобил.

Не си дават сметка обаче, че температурните разлики извън и вътре са осезаеми и това може да докара както до бърза простуда, по този начин и до щета на самия климатик.

За да избегнете сходна развръзка, целесъобразно е да отворите вратите на автомобила, да включите климатика и да напуснете купето за няколко минути. Не бива да настройвате температурата на повече от 21 градуса.
 Как да избегнем прегряване на колата в жегата? Как да избегнем прегряване на колата в жегата?
Жегата се отразява отрицателно освен на нас самите, само че и на автомобила ни. Високата температура се оказва съществено тестване за двигате...

След няколко минути се качете в колата и потеглете, само че оставете прозорците отворени още 10 минути. Много е значимо да не са всички прозорци отворени, а диагонално – един начело и един откъм гърба.

Внимавайте въздушният поток да не надъхан непосредствено към вас, а встрани. Не бива температурните разлики извън и вътре в купето да са огромни. Ако на открито е доста горещо, в колата би трябвало да е леко хладно, само че не и студено.

Допустимата температурна разлика е 7 градуса, само че не и повече. Тук обаче доста зависи и от самата охладителна система. Ако приказваме за такава, която е от преди няколко години, то сигурно действа доста по – добре от друга, създадена преди 30 години.

Не допускайте тези неточности и сме сигурни, че всяко едно пътешестване през лятото, ще бъде удобно и съпроводено с доста занимания и позитивни страсти.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР