Всеки работещ в Сърбия изкарва пари за по един пенсионер,

...
Всеки работещ в Сърбия изкарва пари за по един пенсионер,
Коментари Харесай

Има ли пенсионната система в Сърбия бъдеще

Всеки работещ в Сърбия изкарва пари за по един пенсионер, написа в. " Политика " в публикация, озаглавена " Има ли бъдеще пенсионната система ". Броят на публично назначените на работа през 2018 година е бил близо 2,3 милиона, а броят на пенсионерите е бил над 1,7 милиона. Сърбия може да бъде реализирана от ориста на Хърватия, където броят на пенсионерите е по-голям от броя на работещите, предизвестява вестникът, представен от Българска телеграфна агенция.

Съотношението и в този момент е неподходящо, като се има поради високата безработица и необятно публикуваната сива стопанска система, в това число и внасянето на по-малки пенсионни осигуровки от плануваните от закона, споделят източници от Центъра за обществена политика. " Политика " отбелязва, че през последните няколко години няма формула за актуализиране на пенсиите, които се усилват единствено когато има пари в бюджета, а това понижава доверието в пенсионната система и води до отбягване на внасянето на цялостния размер на пенсионните осигуровки.

В. " Курир " дефинира като абсурден обстоятелството, че филмовият фестивал в хърватския град Пула ще бъде открит с филм, величаещ съдения за военни закононарушения военачалник Анте Готовина, отличил се в интервенциите " Буря " и " Блясък ", при които стотици хиляди сърби бяха прогонени от домовете си, написа вестникът. Изданието акцентира, че фестивалът би трябвало да пропагандира мир, а не да долива масло в огъня, като акцентира тематика, която към момента е " гореща " в връзките сред Хърватия и Сърбия. Вестникът напомня, че Готовина бе съден в Международния арбитражен съд в Хага за военни закононарушения против сърби, само че бе оневинен.

Сърбия ще отвори единствено една нова глава в договарянията с Европейски Съюз до края на юни, когато завършва румънското председателство, написа в. " Вечерне новости ", базирайки се на дипломатически източници от Брюксел. Това би трябвало да бъде глава 9 за финансовите услуги, само че и по нея няма единогласие измежду страните членки. Такъв " леден душ " за европейската интеграция на Сърбия се чака отдавна, въпреки и импровизирано, както поради вътрешните проблеми на самия Европейски съюз, по този начин и поради опитите да се окаже спомагателен напън над Белград за решение на косовския въпрос. Забавеният ритъм на европейската интеграция на Сърбия се диктува от избрани страни членки, като Хърватия, само че и като балтийските страни, на които им пречат положителните връзки на Сърбия с Русия, написа " Вечерне новости ".

Единайсет аргументи чужденците да обичат сърбите, показва в. " Блиц ". Сърбия е страна с невероятна природа, лудешки нощен живот и монументална история, само че множеството нейни посетители акцентират, че обичат Сърбия най-вече поради сърбите, написа вестникът. Ето и единайсетте аргументи чужденците да харесват сърбите: жаркост, артистичност, тъмно възприятие за комизъм, откровеност, дарба за оцеляване, гостоприемност, неизчерпаема сила, хубост, озадачаващ разсъдък, горделивост, умеене да се забавляват. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР