Всеки от нас има малки навици, до които прибягва, когато

...
Всеки от нас има малки навици, до които прибягва, когато
Коментари Харесай

Дребният навик, който може да е сериозен симптом

Всеки от нас има дребни привички, до които прибягва, когато е нервозен, отегчен, изтощен - някои потропват с нокти по масата, други клатят нервно крайници, трети си играят с косата си. Последното е много постоянно срещано, само че може да е признак и на нещо по-сериозно.
 Снимка 519501

Да навиваш кичур коса към пръста си упорито сигурно не се отразява добре на косата - като се изключи че се цапа, тя може да се накъса, да стартира да " цъфти " и даже да капе, в случай че прекаляваме с този табиет.

Макар да се среща много при децата, сходно държание при възрастните може да е признак на тревога, настояват от Healthline. Особено в случай че се ускорява и доближава съвсем маниакална повтаряемост в обстановки, когато сме обзети от натрапливи мисли и терзания.
 Снимка 519500

Когато имаме сходни подозрения, най-добре да посетим терапевт най-малко за консултация. Ако сме решили да се оправим сами с досадния табиет, има няколко метода: да си сложим за цел да осъзнаваме по кое време започваме играта с косата и да я прекратим; да понижим кофеина и сладкото; да намерим други способи за утешение като медитация или разходка.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР