Всеки обича от време на време да посещава китайски ресторант,

...
Всеки обича от време на време да посещава китайски ресторант,
Коментари Харесай

Как да си приготвим пилешки хапки като от китайския ресторант – сочни и пухкави

Всеки обича понякога да посещава китайски ресторант, където може да си похапва най-вкусните пилешки хапки – сочни от вътрешната страна и пухкави извън. Как ли не опитва човек с панировката, с цел да реализира тъкмо този краен резултат и не, и не. Никога не се получават толкоз фантастични, колкото ни биват сервирани в онази голяма паница, преливаща от вкусотия.
Как се вършат най-вкусните пилешки хапки?
Няма по какъв начин да не споменем, че в основата на всичко стои избора на месо. Колкото по-прясно е то, толкоз по-добре се получават хапките. Ако имате опция да готвите с домашно пилешко месо, още по-добре. Освен, че храната, поднесена на трапезата, ще е вкусна, ще е и също толкоз потребна.
Ето какви артикули ще са ви нужни за пилешките хапки като от китайски ресторант:
• 300 грама месо (пилешки гърди);

• Няколко скилидки чесън;

• 2-3 с.л. соев сос;

• Черен пипер на вкус;

• 6 с.л. прясно мляко;

• 1 яйце;

• ½ ч.ч. брашно;

• 2 с.л. нишесте;

• Сол на усет

• Олио за пържене.
Начин на подготвяне:
Започнете с подготовката на самото месо. Нарежете го на кубчета със междинна величина. В купа смесете чесъна, соевия сос, черния пипер, млякото и сол на усет. Прибавете и пилето в същия съд и оставете за няколко часа в ледник да се маринова.

След това счупете едно яйце и го прибавете към пилешкото месо, което към този момент е попило от маринатата.

В обособена купа смесете брашното, нишестето, червен пипер, черен пипер и сол. Започнете да овалвате всяка една хапка в сухите съставки.
 Как да си създадем пиле с нектарини? Как да си създадем пиле с нектарини?
Нека забележим по какъв начин може да си създадем едно вкусно пиле с нектарини. Рецептата е много лесна, а се получава доста прелестно ядене.  Про...

Предварително си пригответе бездънен съд със солидно количество растителна лой в него. Преди да поставите пилешките хапки в тигана, потопете ги за секунда във вода. Този трик способства за сочността им от вътрешната страна.

Оставете хапките да се пържат за 3 минути, след което ги извадете и ги оставете върху кухненска хартия, тъй че непотребната лой да попие в нея. Отново ги върнете в тигана за минута, като сте нагрели още повече мазнината.

Всички тези дребни стъпки са отговорни за крайния приказен резултат, а точно вкусни пилешки хапки – пухкави извън и сочни от вътрешната страна.

Ако опитате да приготвите тази рецепта, в никакъв случай повече няма да желаете да посещавате китайски ресторант!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР