Всеки може да си представи ясно картината на някое комби

...
Всеки може да си представи ясно картината на някое комби
Коментари Харесай

Историята на вече митичния знак „Бебе в колата“, който е на всеки метър

Всеки може да си показа ясно картината на някое комби или миниван, от което излизат неустановен брой децибели, с блестящо жълт или червен ромбоиден стикер. Той е залепен на задното стъкло и на него ясно и четливо е изписано „ БЕБЕ В КОЛАТА “.

Така разбирате, че колата пред вас, която кара постепенно, или в която наподобява има гражданска война, е ръководена от родител. Човек, който по едно и също време се пробва да съблюдава разпоредбите за придвижване и да усмирява дребното дребосъче или няколко човечета на борда. 

Такива стикери има по целия свят, както и всевъзможни смешки с тях. 

Но от кое място се появиха те? Като че ли постоянно са съществували, от незапомнени времена. И се материализират върху колите в секундата, в която притежателят им има дете. В реалност знакът не е толкоз остарял. 

Датира от 1986 година, единствено няколко години след дебюта на първия в историята сериен миниван – Plymouth Voyager.

Майкъл Лърнър е индивидът, който разпространява тази концепция. Купува правата върху слогана “Baby on board ” от Патриша и Хелън Брадли. Прави всичко допустимо да го материализира в добър бизнес.

Идеята несъмнено е подбудена със угриженост за родителите водачи.  

Въпреки че самият Лърнър не е имал деца, историята за основаването на знака е прекомерно позната на всеки, който е карал с деца в колата. Лърнър постоянно вози 18-месечния си племенник до у дома и счита, че това прекарване е душевен изтощително. Знакът „ Baby On Board “ скоро става част от марката Safety 1st на Лърнър. Марка, която той основава, с цел да продава устройства за сигурност на децата, като меки ъгли за маси, детски ключалки за шкафове и други сходни. 

Много бързо компанията на Лърнър е продала над три милиона бройки. 

Търговците на дребно изкупуват знака като луди. Близо 40 години по-късно той е главен детайл във всяко запушване или дълго очакване на светофар. Спори се дали стикерите фактически правят нещо или носят действителна изгода. Със сигурност обаче не вредят.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР