“Всеки ме пита колко важен е този мач срещу Райдел

...
“Всеки ме пита колко важен е този мач срещу Райдел
Коментари Харесай

Кубрат Пулев: Мачът с Букър е най-важният в кариерата ми

“Всеки ме пита какъв брой значим е този мач против Райдел Букър. Знаете ли, това е най-важната борба в кариерата ми. Само победа ще запази жива фантазията ми за международната купа, а аз бленувам още от дете да стана международен първенец “, призна Кубрат Пулев в " Скайп " изявление пред bTV от Лас Вегас.

В неделя на разсъмване българинът излиза на кръга в калифорнийския град Фресно против извънредно рисковия американец Райдел Букър, който, за разлика от Кобрата, няма какво да губи. Букър е насочен да се завърне измежду най-хубавите в тежка категория на професионалния бокс след 12-годишен престой в пандиза за трафик на опиати.

Негативна развръзка за Пулев ще отнеме неотложно статута му на формален кандидат за пояса на Международната боксова федерация (IBF) и той ще се елементарни с възможностите напролет на идната година да се изправи против спечелилия от реванша сред Антъни Джошуа и сегашния първенец на планетата Анди Руис.
 Интервю с Кубрат Пулев @@@
„ Залагам всичко в мача против Букър. Това е цялата ми кариера. Не съм се отпускал нито за момент. Не съм се лигавил, не съм бушувал, упражнявал съм съществено и отговорно и съм напълно съсредоточен за идния дуел. Нищо друго не ме интересува сега. От три месеца се сготвям за този мач – първо в Германия, след това в Испания, а по-късно и тук, в Америка “, сподели още Кобрата, който през април реализира трагичен триумф с нокаут над румънеца Богдан Дину оттатък океана.
Освен с немския си треньор Ули Вегнер, Пулев работи от известно време насам и с американски треньор, който за първи път ще застане в ъгъла му по време на мача с Букър. Там ще бъде и Руди Хернандес – един от най-хубавите кътмени в света на бойните спортове, трансформирал се в другар на България откакто затвори като истински вълшебник злокобната аркада на Кубрат от срещата му с Дину. За пръв път отдавна насам, в ъгъла на Кобрата няма да бъде брат му Тервел, а повода е основателна – ден по-рано самият той се боксира в Германия.
 Интервю с Кубрат Пулев @@@
Другата любопитна вест от последните дни преди дуела с Букър е още веднъж по-ниското персонално тегло, което от известно време насам поддържа а българския боксьор. Той тежи 112 кг, с кг по-лек е от дуела против Дину и с 3 кг по-тежък от мача против Хюи Фюри.
Пулев има 28 мача на профиринга, 27 от тях победи, 1 загуба – от Владимир Кличко в мача за международната купа през ноември 2014 година в Хамбург. Букър също има 28 професионални борби, 26 триумфа и 2 провали.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР