Всеки любопитен ще има изглед към Земята от борда на

...
Всеки любопитен ще има изглед към Земята от борда на
Коментари Харесай

Вече всеки може да гледа Земята от Космоса

Всеки любопитен ще има аспект към Земята от борда на Международната галактическа станция, защото живото лъчение в интернет към този момент е реалност.

Всеки искащ ще може да следи родната ни планета в действително време и освен това гледката към Земята ще е такава, каквато я виждат космонавтите в открития Космос.

От борда на галактическата станция снимат четири камери в HD, а действителната панорама на планетата ни се излъчва в интернет посредством уеб страницата Ustream.tv.

Създателите на уеб страницата споделят, че към този момент камерите няма да предават непрекъснато и излъчването ще бъде прекъсвано.

 Космос

И четирите камери, които ще излъчват директно от Космоса, са ситуирани от външната страна на Международната станция.

Проектът е сбъднат след взаимен опит на организацията на гимназиите в Съединени американски щати. Дизайнерът на камерите е изработен от възпитаници сред 9 и 12-годишна възраст.

От друга страна Американската галактическа организация НАСА също сподели иновация в изобретенията си. Космическата организация показа скафандъра на бъдещите астронавти, които може би ще подхващат първия полет до Марс.

Представеният скафандър Z-2 е единствено първообраз, само че детайлите от него ще са част от облеклата на първите космонавти, които ще дойдат на Червената планета.

 Марс

Скафандрите са снабдени с елементи, които излъчват светлина, и луминисцентни кабели, които могат да оказват помощ за идентифицирането на обособените участници в полета.

Дизайнът на скафандрите е определен след публично гласоподаване, при което 233 431 души са го подкрепили.

Z-2 ще бъде построен с потреблението на елементи, направени от 3D принтери, а триизмерни лазерни екрани ще обезпечават цялостно улеснение на всеки от астронавтите.

Прототипът, който беше показан, ще бъде подложен на тестване във вакуумни камери, в басейна за тренировки на НАСА и на място, построено като скалистата повърхнина на Марс.

От НАСА споделят, че новата серия скафандри ще са снабдени с новите технологии, като по този метод ще оказват помощ на първите хора, които ще стъпят на Червената планета.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР