Всеки, който някога е страдал от болка в ушите, знае,

...
Всеки, който някога е страдал от болка в ушите, знае,
Коментари Харесай

При болки в ушите - пробвайте тези бабини рецепти

Всеки, който в миналото е страдал от болежка в ушите, знае, че това не е занимателно! Болката в ушите може да бъде породена от доста разнообразни, на пръв взор несвързани фактори. За благополучие можете да го облекчите с естествени способи вкъщи, употребявани в миналото от нашите баби - по-долу ще представим няколко от тях. 

Естествени и домашни средства за облекчение на болката в ушите

Имаме добра вест за страдащите от болки в ушите. Има няколко ефикасни домашни средства за облекчение на дискомфорта и досадната болежка. Много от тях се употребяват сполучливо от години и се предлагат от лекарите (а ние имаме по целия свят) като първа линия на отбрана в битката против болки в ушите.

- Прилагайте топли и студени компреси. Някои хора предлагат да се редуват двата метода на всеки 10 или 15 минути. Ако употребявате електрически възглавници би трябвало да сте сигурни, че няма да заспите, до момента в който са включени. Ако употребявате студени или ледени компреси, постоянно ги увивайте в пласт плат, тъй че в никакъв случай да не ги прилагате непосредствено върху кожата си. Компресите са най-ефективни, когато ги поставите под ухото.

- В случай на външен отит, си коства да смесите ябълков оцет с изопропилов алкохол в равни пропорции. Поставете няколко капки от тази примес в ухото си, изчакайте няколко минути и по-късно изплакнете ухото си. Доказано е, че нефилтрираният ябълков оцет има лечебни и антибактериални свойства, убивайки доста типове нездравословни бактерии и възстановявайки рН на ушния канал. Това лекарство няма да облекчи болката в ухото изцяло, само че заради своите антибактериални свойства, си коства да се употребява дружно с обичайните лекувания на отит.

- Водородният пероксид се употребява от години в комерсиалните капки за уши. Ако го разреждате на равни елементи с вода, можете да употребявате получената примес с цел да разбиете и отстраните деликатно ушната тиня. Просто капнете няколко капки в ухото си, оставете го за няколко минути и по-късно изплакнете с чиста вода.

- За да облекчите мъчителното високо налягане в ушите, пробвайте да дъвчете дъвка или да смучете бонбони. Тези действия понижават налягането, което се натрупва в евстахиевите тръби сред междинното ухо и задната стена на носа и гърлото. Този способ е изключително потребен при промени във височината, да вземем за пример когато летите със аероплан или шофирате кола в планински терен. В такива случаи поглъщането на слюнка също ще помогне.

- Можете да употребявате топъл зехтин, с цел да омекотите ушната тиня - само че не по-топъл от телесната ви температура, с цел да избегнете изгаряне отвътре на ухото. 

- Променете позицията си за сън, като повдигнете малко главата и торса си, вместо да лежите напълно на тил или в профил. По този метод можете да подобрите качеството на съня си, до момента в който болката в ушите ви отшуми.

Когато се употребяват рационално, тези способи ще оказват помощ за облекчение на мъчителните признаци. В случай на по-сериозни признаци е безусловно належащо да се консултирате с общопрактикуващ доктор или УНГ експерт. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР