Всеки, който иска, може да подкрепи тяхната кауза За поредна година

...
Всеки, който иска, може да подкрепи тяхната кауза
За поредна година
Коментари Харесай

Мобилни медицински екипи помагат на възрастни хора през зимата

Всеки, който желае, може да поддържа тяхната идея
За поредна година в студените месеци мобилни екипи от медицински лица посещават самотни възрастни хора в цялата страна. Кампанията е на благотворителната организация „ Каритас “.
Срещаме здравната сестра Соня Азенкова в офиса на „ Каритас ” в град Раковски. Тя ще посети няколко адреса на възрастни хора в региона, един от които е на 71-годишна жена.

 Снимка: btvnovinite.bg

„ Ще отидем при вуйна Мария. Ще измерим кръвната захар и ще вземем рецептурната брошура, с цел да изпишем медикаментите! ”, изяснява Соня, която споделя също, че през студените месеци постоянно се постанова да пазарят за възрастните хора.

Сега също е по този начин. Преди мобилният екип да се запътят към адреса, се отбиват през близкия магазин. Казват, че грижата към възрастния не е единствено здравна.

 Снимка: btvnovinite.bg

А 71-годишната Мария Момина ги чака с неспокойствие. Защото постоянно това са единствените хора, които вижда продължение на дни. Мария живее сама. Трудно преносима е. Децата й живеят в чужбина, а брачният партньор й си отива ненадейно. Соня постоянно остава и по-дълго, просто с цел да си поговори с Мария.

„ Трябва да почитаме старостта и да накараме старите хора да се усещат потребни, а не ненужни! ”, споделя здравната сестра.

Мария споделя, че не е нито гладна, нито жадна, само че визитата значат доста за нея. Тази година екипите на „ Каритас “ се грижат за възрастни в 14 села и градове в страната.

 Снимка: btvnovinite.bg

„ Болестта, самотата и бедността са главните спътници в всекидневието на възрастния човек. Но за тях има опция. Ние сме уверени,че старостта може да бъде изживяна почтено. И това го потвърждаваме с тази услуга към този момент 17 години ”, споделя Ваня Клечерова, координатор „ Комуникации и фондонабиране “ в „ Каритас България ”.

Грижата за един възрастен човек на месец коства към 90 лв.. А „ Каритас “ разчита на добродетели, които подаряват.  До края на март следващата година всеки искащ може да поддържа идеята посредством ДMS или по банков път.

Това може да стане като:

Изпратите SMS с текст DMS CARITAS на 17777 на цена 1 лева за всички мобилни оператори;

Станете непрекъснат месечен донор с подаяние от 2 лева, посредством SMS с текст DMS CARITAS на номер 17 777 (за всички мобилни оператори);

Или дарите по банков път на сметка организацията, посочена в техния уебсайт.

 

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР