Покрай предстоящите на 9 юни парламентарни и европейски избори набира

...
Покрай предстоящите на 9 юни парламентарни и европейски избори набира
Коментари Харесай

Исторически парк или държава в държавата, на която самата държава не обръща внимание

Покрай идните на 9 юни парламентарни и европейски избори набира мощ една прелюбопитна тематика - тази за така наречен Исторически парк в близкото до Варна село Неофит Рилски и създателя му Ивелин Михайлов. Освен в бизнеса въпросният Михайлов има упоритости и в региона на политиката посредством партията си " Величие "  - записана като участник в идния избор, написа Offnews.bg.

Каква е електоралната поддръжка за тази нова политическа групировка следва да разберем, само че занапред е ясно, че се прицелва в известни лица, с цел да се разпространява.

Мнозина бяха удивени, когато видяха в листата на " Величие " Етиен Леви - вокален възпитател и реализатор, който от шоуто " Като две капки вода " прескочи в политиката като лидер на партията в 24 МИР София-град. 

Другата забавна фигура е някогашният охранител от НСО полковник Николай Марков отпред на партийната листа в 25 МИР София-град.  

Но да се върнем на Историческия парк, трансформирал се в аклав във община Ветрино със личната си милиция, частна благосъстоятелност, камери, само че не полицейски, а частни, и сериозната си (също частна) защита. Сигналите за активността на парка и създателя му се натрупат от години, а институциите се вършат на нечули-невидели.

Журналистът и ютюбър Симон Милков бе насрочил конференция, която малко на брой удостоиха с внимание. 

" Един човек се въоръжава пред очите на страната. По моя информация има над 50 полуавтоматични късоцевни и дългоцевни оръжия, тактически гранати, тактически радиостанции, униформи на американската войска, колани за муниции, кобури, тактически обувки. Замесени са две лица, които са някогашни командоси, били са на задачи в Афганистан и в Ирак. Изградил (Михайлов) си е стрелбище в селището на Историческия парк ", твърди Милков, като моли да не го питат от кое място са данните му.

Показва и разпечатки, фотоси и други документи. По изказвания на журналиста водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов е осведомен " доста добре " със протичащото се в парка. Бил е в близки връзки с Ивелин Михайлов, даже последният му издал две книги, само че ориста ги разделя. Милков показа сигнала си от 12 март 2024 година от 70 страници, адресиран до всички виновни институции, за които твърди, че си " затварят очите " в продължение на години – Министерство на вътрешните работи, ДАНС (включително дирекция " Финансово разузнаване " ), прокуратурата, Комисията за финансов контрол (КФН), Българската национална банка, както и регионалните звена на централните институции. Единствената организация, за която Милков счита, че работи дейно по случая, е Национална агенция за приходите. 

Какво представяла Исторически парк

Исторически парк е туристически атракцион наоколо до Варна, който показва две столетия от българската история – Първото и Второто българско царство. Паркът още не приключен, само че лентата му бе прерязана през 2019 година Негов основател и идеолог е предприемачът Ивелин Михайлов - финансов съветник, брокер, вложител, осигурител, а в този момент и политик. Ако бръкнете в интернет, ще видите, че има ценоразпис, какво можете да видите и прочие потребна информация. Освен бизнесмен, Михайлов е съумял да събере към себе си поддръжници и набира популярност чрез онлайн малкия екран си Together TV, кръстена на застрахователния брокер " Тогедър " ООД, чиято задача, съгласно уеб страницата му, е да направи клиентите си " богати, свободни и щастливи ". 

Ивелин Михайлов е измежду съперниците на военната помощ за Украйна.

В близост до парка би трябвало да минава отвесният газов кулоар, по който да тече газ от Гърция през България и Румъния, за Украйна. Прокуратура, ГДБОП, ДАНС и Национална агенция за приходите не са подхванали никакви съответни дейности. Обвинението във Варна отхвърли на два пъти да образува дело след препратен сигнал от КФН за продажбата на акции в парка. Единствено върви следствие в Икономическа полиция, само че резултати към този момент няма.

Около самия парк се строят нови къщи и публични здания. 

" Капитал " направи свое следствие, показващо по какъв начин една група е овладяла стотици декари общинска земя, както и властта в общината - посредством партия " Величие ". И заключава, че паркът се трансформира " в страна в страната ".

Свидетелят

На конференцията пристигна Стефан Калчев, с цел да опише персоналната си история на пострадал от бездействието на страната. Калчев е пенсионер, някогашен боен. По думите му 6 година е охранявал Историческия парк с компанията си. Видимо обезпокоен, 73-годишният мъж сподели, че е бил излъган - изгубил е фамилията си и 400 000 лева, тъй като се доверил на Михайлов. Синът му, с който са в спор, го срещнал с Михайлов през 2008 година

" Шест години страната не се интересува от това голямо страшилище ", разяснява Калчев.

Той описа, че персонално е дал на Ивелин Михайлов към 285 000 лева лични пари за вложения против обещания за солидна облага. Но получил контракти от името на други хора, излъчени по бензиностанции в покрайнината. Вместо облага не получил нищо, даже възнаграждение за защитата на парка.

И " Български левент "

Разследване на " Капитал " сподели, че в общината има и още една организация – " Български левент ", която организира военно образование на десетки хора. Представя се за състезателен клуб, само че членовете ѝ, в това число Ивелин Михайлов, вървят с военни униформи. Тренировките ѝ даже включват " завладяване на постройка и отдръпване с прикриващ огън към скривалище ". Бивши членове споделят пред " Капитал ", че организациите са почнали интензивно закупуване на оръжие и военни транспортни средства. Въоръжаването на групата към " Исторически парк " се случва, откакто през последното десетилетие тя безусловно е превзела община Ветрино. Първо посредством масирано изкупуване на земя и заселване на хора, в това число и стотици издадени фиктивни непрекъснати и сегашни адреси, а след това и посредством вдишване на формалната власт в общината посредством партията на парка " Величие ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР