Всеки кмет в България ще получава в рамките на три

...
Всеки кмет в България ще получава в рамките на три
Коментари Харесай

Кметовете вече ще знаят какво, къде и защо се сече

Всеки кмет в България ще получава в границите на три дни след разрешителното на каквато и да е сеч в страната цялостната информация за сечището. Това разгласи земеделският министър Явор Гечев.

Той посочи, че това се урежда с подписаното през днешния ден съглашение с Националното съдружие на кметовете на кметства.

По думи на Гечев сега при дърводобив кметовете не знаят къде се правят сечите и дали те са законни.

Сега на процедура осигуряваме пълна бистрота какво се сече, какъв брой е законно, с каква интензивност и се подсигурява запазването на българската природа, посочи министърът при откриването на Националния събор за запазване на локалните български селскостопански породи животни.

От своя страна Румен Стоянов, кмет на Калофер и ръководител на Националното съдружие на кметовете на кметства в България, означи, че сега кметовете нямат информация за избраните терени за сеч и количествата дървесина, а тази смяна е чакана от години.

По мотив провеждането на 17-ия Национален събор за запазване на локалните български селскостопански породи животни земеделският министър посочи смисъла на българските обичайни автохтонни породи и тяхната работливост и уточни, че сме длъжни да запазим този скъп генофонд.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР