Всеки китайски гражданин или гражданин на друга държава, който е

...
Всеки китайски гражданин или гражданин на друга държава, който е
Коментари Харесай

Министър Ананиев каза какво ще случи с българите от Китай, когато кацнат у нас

Всеки китайски жител или жител на друга страна, който е бил на територията на Китай или други страни, в които е публикуван новият ковид, ще бъдат подложени на доста задълбочена и щателна здравна инспекция и наблюдаване.

Това сподели министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев след заседание по отношение на взетите ограничения за ограничение на ковид в България, съобщи „ Фокус “.

„ Още със стъпването на територията на Република България: на Летище „ София “ или на Летище „ Варна “ и „ Бургас “ ще преминат през термокамерата, която е сложена на Министерство на вътрешните работи контрола.

И откакто се откри, че има температура или друго неразположение, неотложно ще бъде ориентиран към ВМА в София или лечебните заведения, които сме определили във Врана и Бургас, и ще бъде под непрестанно наблюдаване, в случай че се наложи, и лекуване “, добави той.

По думите му даже хората, които не са посочили признаци, че са носители на вируса, също ще бъдат под карантина, само че в домашни условия.

„ Тези хора, които не демонстрират съществуване на температура или неразположение, също ще бъдат сложени под карантина, само че тя ще бъде домашна и те ще бъдат следени от персоналния доктор, като това ще се отнася освен за тях, а и за техните фамилии. Осигурили сме нужните защитни материали.

Това са престилки, маски, ръкавици, шапки, които ще предпазят освен здравните органи, само че и хората от „ Гранична полиция “, които също контактуват с тези жители. Осигурили сме и нужните термокамери. Убедени сме, че на входа на нашата страна ще се положат всички нужни ограничения, с цел да не се допусне човек, който е притежател на този вирус, да влезе на територията на страната “, посочи Ананиев.

Той уточни, че през идната седмица ще се организира среща на европейските здравни министри в Брюксел, на които ще бъдат разисквани и подробните ограничения за ограничение на навлизането на ковид на територията на Европейски Съюз.

„ Независимо от това нашето държавно управление взима доста съществени ограничения още преди съвещанието на Съвета на министрите с оглед ограничение на казуса за българските жители и най-много за предпазване на здравето на нашите сънародници “, добави той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР