Всеки изложител на мотоциклети, скутери, ATV-та и други возила е

...
Всеки изложител на мотоциклети, скутери, ATV-та и други возила е
Коментари Харесай

95 продадени машини на мотоизложението в Асикс Арена

Всеки изложител на мотоциклети, скутери, ATV-та и други возила е удовлетворен от най-голямото мотоциклетно ревю у нас - Moto Expo 2022. Ден преди края, т.е. от деня на отварянето на 15 април до 18 април общо в залата са продадени близо 95 машини. Това е близо 9 % от общия брой на осъществените машини за 2021 година по данни на ААП. Всеки от изложителите и обособените марки е осъществил продажби. Тази упомената нагоре численост надвишава това, което бе осъществено на предходното ревю през 2019 година, преди настъпването на пандемията от Covid-19. Естествено, сполучливата реализация на обособените марки ще се отрази и в повишаването на продажбите на нови мотоциклети у нас през 2022 година

Да не забравяме, че по ред аргументи, заради пандемията и неналичието на чипове, и на материали поради рецесията, доста от компаниите вносителки не разполагат с задоволително машини в наличност. Много от предстоящите министър председатели не можаха да дойдат. Така вносителите и представителите на обособените марки, трябваше да се задоволят с наличия. Затова на експонатите на всеки от щандовете – къде повече, къде по-малко имаше табелки с надпис ПРОДАДЕН. Това е повода и доста от клиентите да си поръчат даден мотоциклет, даже да го капарират. Той обаче не влиза в броя на продадените.

Традиционно мощни продажби са осъществили японските марки – Honda с 11, Yamaha 7, Suzuki – 6. При огромните мотоциклети BMW имат 9 продажби, а от италианските марки с най-вече са Aprilia – 6. Всъщност групировката Piaggio общо има 16 машини, като 8 са с марката Vespa. Оказва се, че скутерите не са най-търсените двуколесни. Повечето клиенти налитат на междинните и огромните кубатури. Търсят се доста и круизърите на Тriumph, Harley-Davidson и Indian. Последните - Indian Motorcycle са от 2020 година на нашия пазар, само че единствено на ревюто направиха 5 продажби или на съвсем всички мотоциклети, с които разполагат. Така са и доста дебютанти. Електрическите Zero, които са от няколко месеца у нас, също към този момент имат продажба.

Дебютанти като марката Sur-Ron с напълно електрически машини, също осъществиха 5 броя мотоциклети. С два повече са на CF Moto, само че към тази численост се прибавят и 6 ATV-та. С 10 машини са Зундерт Екстрийм, само че тук влизат освен сухопътните, а и водните – джетовете. Въпреки закъснението с идването на новите им модели, Royal Enfield имат осъществени 4 мотоциклета. Новите се чакат до месец или два.

Отново прецизираме, че упоменатите бройки на продадени машини са ден преди края на ревюто.
Както проличава, нещата на нашия мотоциклетен пазар се развиват добре. Бавно, малко по малко, само че новите мотоциклети се търсят, а палитрата от марки нараства.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР