Всеки иска красива кожа, дори и мъжете. А когато видим

...
Всеки иска красива кожа, дори и мъжете. А когато видим
Коментари Харесай

5-те тайни на жените със сияйна кожа

Всеки желае красива кожа, даже и мъжете. А когато забележим дама с гладка такава, изключително когато очевидно не носи грим, мигновено допускаме, че употребява някой безценен козметичен артикул. Тайните на положителната кожа обаче стартират... да, от вътрешната страна.

 Снимка 351932

Много зеленчуци и риба

Винаги си спомняме за обяснението на Виктория Бекъм за безупречната й кожа - всеки ден яде сьомга. Заменяме я с която и да е друга риба (без пържена цаца, схваща се)приемаме средиземноморската диета като Диетата за добра кожа. Тя включва здравословни мазнини - маслини, зехтин, ядки и риба като пълноценни, и антиоксиданти (зеленчуци и цитруси). Пиенето на доста вода също е значимо.

 Снимка 351935

Достатъчно сън

Нормалният 24-часов цикъл на човешкото тяло планува нощта като време за отмора - тогава клетките се възвръщат от дневните проваляне, а хормонът на напрежението кортизол спада. Ако не си доспиваме, кожата ни ще наподобява сивкава, ще страдате от прекалено омазняване или акне, а кръговете под очите ще са неизбежни. Може всеки ден да се постанова да ставаме в избран час, само че нищо не пречи да си наложим и да лягаме в един и същи, най-добре преди 22.30.

 Снимка 351933

Слъцезащита

Няма да се уморим да го повтаряме - слагайте слънцезащитен крем даже в заоблачен февруарски ден. Независимо от сезона, слънчевите лъчи вредят на кожата, а артикул с фактор минимум 30 е наложителен. Защото вредите от слънцето са освен изгарянията през лятото, само че и бръчките, загубата на разтегливост и потъмняването.

 Снимка 351936

По-малко стрес

Няма по какъв начин да го избегнем, само че има по какъв начин да си помогнем против него - като вършим неща, които ни доставят наслаждение. Може да е утринен джогинг, йога часове два пъти в седмицата, масаж или медитация - значимо е да намерим нещото, което съумява да ни извади от порочната въртележка на ежедневния стрес.

 Снимка 351934

И вярната козметика

Няма по какъв начин да минем без нея. Обикновено търсим такава със наличие на витамин С, хидрокси киселини, антиоксиданти и ретинол. Спазваме и няколко остарели, само че златни правила: ексфолираме кожата два-три пъти седмично и в никакъв случай, при никакви условия не си лягаме с грим.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР