Всеки иска детето му да има добра логика и да

...
Всеки иска детето му да има добра логика и да
Коментари Харесай

Как да засилите математическите умения на детето си

Всеки желае детето му да има добра логичност и да се оправя по математика.

Математиката е просвета, от чието преодоляване зависи кариерата на хората, които се занимават с технологии, финанси, банково дело, инженерство – все специалности на бъдещето. Тя може да бъде доходоносна и забавна. Не е елементарно обаче едно дете да бъде заинтригувано от нея, в случай че тя не му се отдава.

Дали вселената от числа, формули и уравнение може да разсъни увлечение,  зависи от голям брой фактори - от гените до преподавателя по този предмет в учебно заведение. Има обаче няколко простички метода, посредством които родителите могат да засилят уменията и интереса на детето си към нея. И даже евентуално да го трансфорат в математически талант.

Как може да стане това разказва  Business Insider . Авторите в американския бизнес уебсайт цитират полемики по тематиката в Reddit. На базата на мненията в тях и известни тези на професионални математици, те дефинират 13 дейности, посредством които родителите могат да насочат вниманието на детето си към математиката още от ранната му възраст. Може би ще се изненадате, че някои от тях имат отношение към математическите умения на децата. Други евентуално прилагате, без да подозирате. Съветите са следните:

- Купете на детето си конструктор „ Лего “.  Помага за развиването на концептуалното мислене в огромни мащаби.

- Купете му детски карти за игра.  Отпечатвани от 1991 година, съгласно голям брой математици те са вдъхновяващи. Провокират хрумвания за променливи, комбинации и теории на вероятностите.

- Научете го да прави оригами жерав.  Сгъването на хартията в тази нейна комплицирана форма притегля интереса към геометрията. Освен това по този начин се ускорява осезаемото учене.

- Задавайте му постоянно въпроси, за чиито отговори би трябвало да прави оценки и математически калкулации.  Въпроси, противоположни на характерните, задавани им по математика в учебно заведение.

- Запишете го на уроци по музикален инструмент.  Доказано съществува връзка сред нереалната математика и музиката. Някои умения, нужни за положително показване в музиката – отдаденост, творчество, импровизация и експедитивност в мисленето – са основни и за триумфа в математиката.

- Насърчавайте го да се занимава със занимателно-познавателни игри като „ Монополи “ или „ Не се сърди дребосъче “.  Или пък да вземем за пример американската игра „ Go ”. Развива стратегическото мислене.

- Научете детето си да играе шах.  Повишава аналитичните умения и способността да се отстраняват благоприятни условия от уравнения, съществуващи в мозъка.

- Позволете на порасналото си дете да разреже пицата или тортата.  Преди това го попитайте на какъв брой части съгласно него може да се раздели.

- Купете му комплекта за фокуси с карти за игра „ 200 вълшебен трика “.

- Купете му всяка книга от Мартин Гарднър.  Тези книги са съвършени за всеки, който търси математически провокации. Съдържат забавни задания.

- Пуснете му невероятното филмче „ Доналд Дък в страната на математиката “.

- Покрийте кухнята с мозайка от два типа плочки.  Наблюдаването на съчетанието на тези правоъгълни и триъгълни геометрични структури на пода усъвършенства идентификацията на модели и уменията за конвергенция в мозъка на най-малките.

- Купете му калкулатор и го сложете при играчките му.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР