Всеки е гледал филми, в които семейството е заедно на

...
Всеки е гледал филми, в които семейството е заедно на
Коментари Харесай

6 ползи за децата да се хранят на масата с вас

Всеки е гледал филми, в които фамилията е дружно на масата за храна. Това е доста потребен табиет, който може да ползва всяко семейство с ясната настройка, че това е добре за децата. Ето шест аргументи за това:

1. Добри маниери

Децата подражават на родителите си като копират държанието им. Храненето дружно е идеална опция за родителите да дадат образци за държание. Освен това, когато сме дружно, се усъвършенстват обществените и отзивчиви умения у подрастващите.

2. Успех в учебно заведение

Децата, които се хранят с родителите си, се оправят по-добре в учебно заведение. Вероятно това се дължи на обстоятелството, че храната, която сервират родителите на децата си, е по-здравословна, по-питателна. Освен това, взаимното разискване на провокациите в учебно заведение вдъхва у децата убеденост и кураж.

3. Здравословно хранене

Нормално е домашното хранене да предлага по-здравословен избор на храна, до момента в който това отвън дома подготвя основаването на неприятни хранителни привички. Децата, приемали здравословна домашно приготвена храна с родителите си, e по-малко евентуално през тийнейджърството си да развият наднормено тегло.

4. Сплотеност

Уютното фамилно събиране подготвя децата да споделят. Младите се радват на най-пълноценна връзка с родителите си точно на храна. Когато всеки от фамилията споделя нещо персонално, това ги сплотява.

5. Самочувствие

Споделената храна и споделените страсти повдигат духа у децата и усъвършенстват самочувствието им. Тийнейджърите са по-малко склонни да развият меланхолия, тъй като незабелязано са почнали да приказват намерено, до момента в който се хранят с околните си.

6. Самостоятелност

Родителите може да включат децата в приготовленията за хранене като извършване на покупки, избор на меню или включване в самото готвене. Това е превъзходен метод да научиш детето на автономия. Това им оказва помощ да разпознават продуктите, да се научат връзката им с храната и да станат по-отговорни към парите.
Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР