Всеки ден сме заложници на решенията на руското правителство, колкото

...
Всеки ден сме заложници на решенията на руското правителство, колкото
Коментари Харесай

Лъчезар Богданов: Всеки ден сме заложници на решенията на руското правителство

" Всеки ден сме заложници на решенията на съветското държавно управление, колкото и да си приказваме, че " Газпром “ е комерсиална компания ". Това изясни в изявление за предаването " Преди всички " по стратегия " Хоризонт " Лъчезар Богданов, основен икономист в Института за пазарна стопанска система:
" В последна сметка тя е държавна комерсиална компания, която явно играе роля в една геополитическа игра. Семействата, които се отопляват на газ, са прави да се тормозят за цените. Това, което виждаме на международните, само че най-много на европейските пазари, е, че една стока се отличава доста от останалите и това е природният газ и динамичността на неговите цени, количества и доставки може да се каже, че в съвсем цялостна степен се въздейства от политиката ".
Няколко години преди пандемията във Враца всеобщо семейства вложиха в преимуществата на синьото гориво, като източник на сила за бита, най-вече за отопление.
" Едно котле на твърдо гориво изискваше то да бъде запалено от някого, да се чисти, да се донесат дърва или въглища, което е и неособено хигиенично. Това, което ме зарадва, когато видях, че множеството хора от квартала започнаха да минават на газ, е, че стартира да се диша по-хубаво в квартала, тъй като колкото повече къщи употребяват твърдо гориво, въздухът е по-мръсен, до момента в който с потреблението на газ, не се отделят такива неща и е доста по-чисто. Не единствено по-модерно, по-удобно е " – разяснява Даниел Асенов от Враца и отбелязва каква е разликата в цената за отопление през последните два отоплителни сезона:

" Отопляваме към 120 квадрата от към близо 4 години. В началото беше доста икономично, само че за жалост, последните месеци става все по-трудно. Миналият отоплителен сезон 2020 – 2021 година най-високата ни сметка през най-студения месец беше 198 лв.. През този отоплителен сезон за януари месец сметката ни беше 560 лв. ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР