Всеки човек има свои празнични традиции. Независимо дали са предадени

...
Всеки човек има свои празнични традиции. Независимо дали са предадени
Коментари Харесай

ВМА с призив: Превърнете в празнична традиция даряването на кръв

Всеки човек има свои празнични обичаи . Независимо дали са предадени от фамилията, „ прихванати ” от другари или пък основани от самите нас. Великден и многото празнични дни са предизвикателно време за лечебните заведения, тъй като доста постоянни донори си вземат отмора, с цел да прекарат време със фамилията и приятелите си. В същото време обаче, има и такива, които са трансформирали кръводаряването в своя „ празничен табиет “ и обичайно – точно по най-големите християнски празници, подаряват кръв . Кръв, която за някои се оказва животоспасяващ подарък .

Насърчаване на безвъзмездното кръводаряване е и една от задачите на Военномедицинска академия /ВМА/.

„ Хиляди са нашите другари, които на годишна база подаряват за нуждаещи са пациенти. А ние се стремим – с послания и положително професионално отношение, да умножим тази численост. Защото лечебните заведения не могат да предскажат потребностите от кръв и кръвни артикули. Те са ежедневни. За разнообразни тежки интервенции, за потърпевши при пътни произшествия, за пациенти с онкологични заболявания… Ситуациите са колкото разнородни, толкоз и повтарящи се “, означават от лечебното заведение, добавяйки, че по тази причина е значимо задоволително донори да подадат ръка в помощ .

Според „ разпоредбите “ мъжете могат да подаряват кръв до пет пъти в границите на една календарна година, а дамите четири . Интервалът сред две кръводарявания би трябвало да бъде най-малко 2 месеца . Участието в донорското придвижване е ослепителен израз на хуманизъм и добрина.

От ВМА приканват „ Бъди един от нас: Дари кръв – избави живот! “ – всеки ден, без отмора, от 08:00 до 16:00 часа, Кръвен център-ВМА. За спомагателна информация всеки, който желае, може да се обади на: 02/ 92 25 506 . От болничното заведение благодарят на всички, които им оказват помощ в борбата за човешкия живот.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР