Всеизвестен факт е че получаваме 55% информация чрез невербалната комуникация.

...
Всеизвестен факт е че получаваме 55% информация чрез невербалната комуникация.
Коментари Харесай

Искате ли хората да са като отворена книга за вас? Ето как да ги “четете”

Всеизвестен факт е че получаваме 55% информация посредством невербалната връзка. Мимики, жестове и други придвижвания на тялото смъкват маските и разкриват същински хората. Ето няколко сигнала, които хората ви изпращат, без даже да осъзнават:

ЗАТВАРЯНЕ НА ОЧИ
Ако човек затваря очи, до момента в който беседва, се пробва да скрие нещо от външния свят. Това не значи, че индивидът се опасява от вас. Напротив, желае да се отърве от вас, тъй като може би към този момент е изтощен от наличието ви. 
Любимото кафе разкрива характера
Любопитен факт е, че освен невербалните знаци, държанието, зодията и визията ви могат да разкрият характера ви, само че и изборът на кафе...
Прочети повече
ДЪВЧЕНЕ РАМКАТА НА ОЧИЛАТА
Човекът против вас си дъвче рамките на очилата. Опитайте се да го окуражите или подкрепите. Притеснен е на подсъзнателно равнище. Опитва се да се успокои, само че надълбоко изпитва терзания и паники. 

ПОТРИВАНЕ НА БРАДИЧКАТА
Хората го вършат, когато се пробват да вземат значимо решение. Може да гледат надолу, встрани. Не обръщат внимание какво виждат, тъй като са съсредоточени в мислите си.

КРЪСТОСАНИ РЪЦЕ
Един от най-популярните жестове. Не е чудно, че доста хора се усещат предпазени в тази поза - разрешава им да се затворят от другите. Може да демонстрира и неспокойствие от нещо. Кръстосаните ръце са явен знак, че индивидът не се усеща добре от нещо.

НАКЛАНЯНЕ НАПРЕД
Когато хората харесват някого и желаят да открият контакт с него, нормално се накланят напред. Краката може да останат неподвижни, само че тялото интуитивно се привежда напред.

ОБЛЯГАНЕ НАЗАД
Ако някой се накланя обратно и се обляга отпуснато на стола си, е изтощен от диалога. Може би се усеща некомфортно в наличието на другите хора в помещението.
Какво разкрива за вас изборът на цветове в облеклото?
Стилът ви на обличане и изборът на цветове разкрива особености от характера ви, сходно на жестовете и държанието ви. Може да разберет...
Прочети повече
ПОЛЮЛЯВАНЕ ОТ ПЕТИ НА ПРЪСТИ
Не единствено децата го вършат. Това демонстрира, че този човек се усеща обезпокоен за нещо.

ПОТРИВАНЕ НА РЪЦЕ
Вярва се, че ръцете демонстрират какво мисли главата. Потриването на ръце демонстрира, че индивидът е надъхан положително. Има вяра за идно прелестно събитие. 

РЪКОСТИСКАНЕ ТИП РЪКАВИЦА /С ДВЕ РЪЦЕ/
Ако индивидът ви хваща ръката с двете си ръце за здрависване, желае да подчертае, че може да му се доверите. И в множеството случаи няма да сбъркате.

ОПРАВЯНЕ НА ВРАТОВРЪЗКАТА
Зависи от обстановката. Ако мъж прави това преди среща с привлекателна жена, очевидно я харесва доста. Но този жест може да демонстрира, че мъжът не се усеща удобно. Може би просто желае да се махне от мястото /и в дословния смисъл/, където е сега.

ПОСТАВЯНЕ НА КРАКА НА БЮРОТО
Този жест може да разкрива доста неща: неприятно образование, пренебрежение, опит да се показва кой е шефът. Ако и вие обичате да го вършиме, би трябвало да релаксирате единствено вкъщи и на никое място другаде.

ИГРА С ОБУВКАТА
Кръстосване на краката е една от най-привлекателните женски позиции. Ако дамата в тази поза си играе с обувката си, желае да притегли вниманието върху краката си. Жената е самоуверена и спокойна. Дава зелена светлина на мъжа.
Нощна птица или ранобудник?
Знаем, че би трябвало да спим по 7 или 8 часа дневно, с цел да сме здрави и работоспособни, само че по кое време е най-добре да спим – да си лягаме ра...
Прочети повече
ОЧЕН КОНТАКТ
Очите са прозорците към човешката душа. В очите може да прочетете всички усеща и страсти на индивида. Влюбените се гледат в очите с вяра да видят по какъв начин зениците се уголемяват. Зениците се уголемяват до 4 пъти, в случай че човек е разчувствуван и замислен. Ако човек е сърдит, зениците му се свиват и очите.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР