Все повече учени са убедени, че стареенето, макар и биологичен

...
Все повече учени са убедени, че стареенето, макар и биологичен
Коментари Харесай

Изкуственият интелект може да удължи живота на хората

Все повече учени са уверени, че стареенето, въпреки и биологичен феномен засягащ всички живи същества, е болест която може да се лекува. Някои учени се пробват да забавят процеса на стареене, а други подхождат много по-радикално, като си слагат за цел напряко да го спрат. Последните не виждат граници в това какъв брой дълъг може да бъде човешкият живот. Те разчитат и на най-новите технологии познати на науката през днешния ден. Сред тях са потреблението на стволовите кафези, опциите на които ще се комбинират с генетични промени и операции на клетъчно равнище. Напоследък много звук се подвигна и във връзка подмладяващия резултат на протеини, открити в човешката кръв. Има и оферти за потреблението на характерни бактерии, които да лимитират процеса на остаряване.

Сега обаче се появи нова доктрина, напряко от научната фантастика, съгласно която човешкото величие е в „ ръцете “ на изкуствения разсъдък. Според шефа на International Aging Research Portfolio (IARP), както и на Biogerontology Research Foundation, Алекс Жаворонков  „ посредством изкуствения разсъдък можем да подобрим сензитивно опциите на човек, да предотвратим и лекуваме обвързваните с възрастта заболявания “.

Жаворонков изяснява, че още след пет години ще бъде построена цялостна система за наблюдение и моделиране на здравния статус на човек, която ще дава опция за бързи корекции на всяко отклоняване от идеалното здраве, посредством редица лечебни намеси. Според него, изкуственият разсъдък ще помогне доста за откриването на нови медикаменти, които ще могат да лекуват стареенето и обвързваните с него заболявания. „ Доколкото възприемаме и дефинираме остаряването като форма на болест, изкуственият разсъдък ще създаде редица био маркери и медикаменти, които да възвръщат провалите свързани със стареенето “, има вяра Жаворонков.

ВИЖТЕ 10-те съвета на доктор Жаворонков за тези, които желаят да живеят 150 години

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР