Все повече се увеличава броя на заболелите от рак на

...
Все повече се увеличава броя на заболелите от рак на
Коментари Харесай

Храни, които пазят от рак на гърдата

Все повече се усилва броя на заболелите от рак на гърдата дами. За по-сигурна предварителна защита от подлото заболяване прочетете следната публикация.

Освен постоянните прегледи, ежедневното ви меню също може да ви защищити от рак на гърдата.

Включете в храненето доста зелени и листни зеленчуци. Зеле, броколи и карфиол са измежду най-хубавите храни за предварителна защита на това заболяване. Най-вече тъй като тези зеленчуци са богати на антиоксидантни витамини и фибри. Витамин Е, С и А все по-често се назовават антиоксидантни витамини. Това е по този начин, тъй като те са богати на антиоксиданти, които оказват помощ за отстраняването на свободните радикали и други отрови от тялото.

Антиоксидантите и фибрите играят основна роля при предварителната защита против всички типове рак. Зелените и листните зеленчуци са богати на индоли и сулфорафан – фитохимикали, които се борят сполучливо против канцерогените и токсините. Така че обезателно включете в менюто си задушени или варени зеленчуци.

 Горски плодове

Наблегнете на малини, къпини, боровинки и ягоди. Не просто вкусни, горските плодове са скъпи източници на витамин С и фибри. Те са отлична алтернатива, тъй като можете да ги добавите към доста ястия – сладолед, кисело мляко, зърнената закуска. В жегите пасираните плодове, „ гарнирани “ с натрошен лед, са съвършената здравословна напитка.

Яжте повече растителни източници на протеин. За положителното здраве на гърдите е належащо да се концентрирайте върху растителните източници на протеини. Червените и белите меса в тази ситуация не са изключително подобаващи. Соевите артикули като тофу и мисо са богати на протеини. Същото важи и за черния фасул. Като цяло бобените растения са най-хубавият заместил на животинските белтъчини. Освен това те са богати на фолиева киселина и диетични фибри. Съдържат и високо количество антиоксиданти.

 Портокали и портокалов сок

Изпивайте по една чаша портокалов сок с всяко ястие. Витамин С е мощен антиоксидант, който сигурно ще ви пази надалеч от рак на гърдата. И когато приказваме за добър източник на този витамин, няма нищо по-вкусно от прясно изстискания портокалов сок. Ако не сте обожател на сокове, тогава хапвайте резенчета портокали. Хранителни субстанции, които цитрусите съдържат, усъвършенстват и имунната система.

Хапвайте повече риба. Високото наличие на омега-3 мастни киселини и витамин D я прави рибата съвършената здравословна храна. Комбинацията на двата съставния елемент има превентивен резултат против раковите формирания на гърдата.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР