Все повече хора в Германия прибягват до услугите ни, за

...
Все повече хора в Германия прибягват до услугите ни, за
Коментари Харесай

Германският Червен кръст съобщава, че броят на хората в нужда расте

Все повече хора в Германия прибягват до услугите ни, с цел да свържат двата края на фона на растящите цени на силата и високата инфлация, оповестява Германският Червен кръст, представен от ДПА.

Все повече хора посещават нашите магазини за облекла и хранителни банки и ни търсят за съвет по какъв начин да се оправят с задълженията си, споделя президентката на Германския Червен кръст Герда Хаселфелд в изявление, оповестено в днешния брой на в. " Райнише пост ".

" Нуждата в действителност доста се усили и хората по-често се възползват от услугите ни ", акцентира Хаселфелд.

Президентката на Червения кръст отбелязва, че високите цени и неналичието на обществена сигурност влияят върху душeвността на хората.

Хаселфелд обръща внимание на обстоятелството, че Германският Червен кръст не разполага с надеждно финансиране на активността си и приканва държавното управление да вземе ограничения.

" Тази година склонността на жителите да оказват помощ и да подаряват беше в действителност огромна ", акцентира Хаселфелд, като прецизира, че ръководената от нея организация чака общата стойност на даренията за тази година да доближи 150 милиона евро. От тези средства към 118 милиона са дарения за Украйна.

За съпоставяне, през предходната година Германският Червен кръст е получил дарения на стойност към 100 милиона евро.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР